2017/11/19 at 12:31 PM

Zeul bogăţiei este invitat, în mod tradiţional, în locuinţe la începutul primăverii, când împarte destin favorabil şi noroc de prosperitate pe oriunde trece. Etalează această imagine în casă ori la birou, înconjurată de multe lingouri de aur, ca să întâmpini norocul enorm de prosperitate. Pune-o pe o masă înaltă sau la nivelul ochilor.TSAI SHEN YEH (Choy San Yeh)Acest puternic Zeu al Bogăţiei este reprezentat de obicei aşezat pe un Tigru. Este îmbrăcat în robă de Dragon. În mâna dreaptă, ţine un lingou simbolic de aur, precum şi un mănunchi de monede, legate între ele cu aţă roşie. Mâna stângă o ţine căuş pe un toiag cu toate simbolurile valoroase. Expresia îi este aprigă, dar relaxată.
TUA PEH KONG (Tai Pak Kung)Acesta este Zeul Hokkien al bogăţiei, venerat ca zeitate taoistă a prosperităţii. Imaginea sa este foarte diferită de Zeul Bogăţiei prezentat anterior. Tua Peh Kong este înfăţişat aşezat pe un tron şi este îmbrăcat în haine pe care apare simbolul longevităţii. Aceasta, deoarece el trebuie să trăiască până la o vârstă înaintată, de unde şi numele său. În mâna dreaptă, el ţine Ru Yi – simbolul autorităţii, care este, chiar şi de sine stătător, foarte favorabil. Se crede că Ru Yi de jad conferă un noroc fabulos celor ce îşi doresc putere şi autoritate. Aici, Zeul Bogăţiei îl ţine în mână pentru a sublinia destinul excelent pe care îl poate acorda celor ce îi cer bogăţie şi succes. În mâna stângă, el ţine un lingou de aur, cu care împarte averea. Expresia lui este blândă şi plină de compasiune.

ÎNVAŢĂ SĂ FII O GAZDĂ BUNĂ PENTRU ZEUL BOGĂŢIEI

Dacă doreşti să îl inviţi în casă pe Zeul Bogăţiei, atunci trebuie să te asiguri că i-ai pregătit un loc proeminent în care să şadă.UNDE SĂ ÎŢI AŞEZI ZEUL BOGĂŢIEI…

Trebuie să stea mereu cu faţa la uşa de intrare, dar nu neapărat direct; deşi, dacă este orientat direct către uşă, acest lucru este perfect acceptabil. Poate fi aşezat în colţul din living sau foaier care se află pe diagonală cu uşa casei, şi trebuie aşezat pe o masă. Poţi să îl pui şi în sufragerie, dar cel mai bun loc pentru el este livingul. Alternativ, poţi aşeza zeul bogăţiei în colţul din living ce corespunde celei mai favorabile direcţie a ta, conform formulei Kua a vieţii sau animalului zodiacal care ţi-a guvernat anul chinezesc de naştere.

…ŞI UNDE NU

Nu pune niciodată imagini de genul celor cu Zeul Bogăţiei în dormitor, pentru că acest lucru se spune a fi extrem de nefast. În plus, Zeul Bogăţiei nu trebuie să stea niciodată pe podea. Nu se recomandă să aşezi Zeul Bogăţiei pe acelaşi altar unde pui zeităţile pe care le venerezi acasă (indiferent de religia ta). Acest lucru este o mare lipsă de respect faţă de Zeii la care chiar te rogi.

NOTĂ: Nu este neapărat să te rogi la Zeul Bogăţiei. Cu toate acestea, îi poţi face ofrande simbolice – cea mai bună se crede că sunt portocalele proaspete. Astfel, aşezarea unui castron cu portocale, decorate cu puţină hârtie roşie, se spune că este un ritual favorabil.

0 Comments

Leave a Comment