2017/11/19 at 4:14 PM

O blondă care îşi doreşte să fi e brunetă. O vedetă TV îndrăgostită de radio. O voce inconfundabilă. Liana Stanciu este mai mult decât atât. Este o femeie de succes care ştie să ia ce e mai bun de la viaţă şi să rămână ea însăşi, fără aere de VIP, cu mintea deschisă pentru nou.

Am întâlnit-o pe Liana Stanciu chiar la Radio Star, în timp ce îşi prezenta emisiunea. Mai frumoasă decât apare la televizor, emană căldură şi bucurie de viaţă.

Cunoaşte revista noastră şi o citeşte. I-am explicat că, în afară de faptul că aceasta învaţă oamenii să fie norocoşi, „Lumea Feng Shui” vrea să fie despre oameni cu noroc.

Eşti o persoană norocoasă. Te-ai gândit că, poate, fără să îţi dai seama, ai ştiut să aduci un Feng Shui bun în viaţa ta?

Nu ştiam mai nimic despre Feng Shui până să îl cunosc pe Teo (Teodor Vasile), un om impresionant, care vrea să dea, care te lasă să îl storci ca pe un burete ca să ofere. Datorită lui am început să învăţ lucruri noi, străine de tradiţia românească.

În cazul meu, nu ştiu dacă e vorba de noroc. Ştiu că pentru fi ecare lucru pe care l-am obţinut în viaţă, pentru fi ecare lucru pe care l-am visat, am muncit enorm. N-am primit nimic de-a gata. Dar, în tot acest timp, m-a protejat Doamne-Doamne. Cel puţin din punct de vedere al carierei: am coborât întotdeauna la timp din barcă înainte să se scufunde. Am ales bine mereu. Alegerile s-au dovedit a fi cele mai potrivite, în sensul că toate m-au dus pe un drum, pe drumul meu. Într-un an nu am putut să plec la mare cu matinalul. Atunci s-a inventat „Trenul vieţii”. Sunt sigură că nu a fost o întâmplare. Nu ştiu dacă e noroc sau protecţie. În ‘97, în Los Angeles, când am fost prima oară la Premiile Oscar, mi s-a oferit un post acolo. Dacă acceptam, aş fi lucrat acum într-un studio, probabil mare. Nu aş fi fost o vedetă, ci un om care gândeşte, pregăteşte. Dar eu am ales să mă întorc aici. Aşa am continuat să fac ce ştiam eu că îmi place. Radioul a fost şi rampă de lansare pentru televiziune. „Trenul vieţii” a vrut iniţial să fi e un fel de „Midnight Caller”, dar şi-a schimbat formatul de dragul acestui cuvânt pe care îl şi urăsc, îl şi iubesc, rating. A devenit talkshow, am început să chemăm nume strălucitoare. Niciodată, însă, nu am făcut ceva pentru că trebuie, ci pentru că aşa am simţit. Aşa mi-a plăcut. (S-a oprit să prezinte o melodie. I-am admirat spontaneitatea şi, mai ales, felul plin de pasiune de a vorbi la microfon. Parcă vorbea cu un prieten apropiat. Se spune că mulţi oameni de radio scapă de emoţii uitând că în spatele microfonului se află mii şi mii de ascultători. În cazul Lianei nu e deloc aşa. Ea e conştientă tot timpul că vorbeşte cu oamenii. Am întrebat-o cum reuşeşte să îşi păstreze prospeţimea şi entuziasmul.) N-aş putea fără. Nu există uzură, se întâmplă….

Ce crezi că e acum Feng Shui în România? În afară de faptul că e la modă…

Încă nu ştim sau nu vrem să înţelegem. Nu e ceva ce deprinzi în cei şapte ani de acasă. Ca să înţelegi Feng Shui, trebuie să studiezi. Ştiu că îţi poate schimba viaţa în cele mai diverse aspecte.

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr.5 pg. 26

0 Comments

Leave a Comment