2017/11/19 at 4:04 PM

Funcţionează Feng Shui-ul simbolic?

Apreciatul consultant de Feng Shui PETER LUNG ne prezintă unele rezultate îmbucurătoare ale utilizării Feng Shui-ului simbolic în activitatea sa prosperă din Statele Unite.

Vara mea, Maryann, mi-a făcut o vizită, pentru cina de Ziua Recunoştinţei, şi a observat enorm de mulţi activatori Feng Shui de bun augur în locuinţa mea. Ca atare, m-a întrebat: „Spune-mi adevărul, chiar te ajută toate obiectele astea?“. I-am răspuns, sincer, că pentru mine funcţionează. Lumea foloseşte Feng Shui-ul simbolic de mii de ani, în China şi, în ultimul deceniu, în toată lumea, găsindu-se o mulţime de simboluri norocoase, şi tocmai de aceea continuăm să le utilizăm.

Practica Feng Shui se bazează pe cele 5 elemente: Metalul, Apa, Lemnul, Focul şi Pământul. Arta vântului şi a apei ţintind să activeze şansa ori să elimine chi-ul nefast, atunci când sugerăm energizatori sau remedii, ne folosim de teoria elementelor. Spre norocul nostru, pe piaţă există numeroase tipuri de obiecte Feng Shui, ce pot să ne protejeze şi să ne înfrumuseţeze, totodată, locuinţa.

Permiteţi-mi să vă prezint un exemplu din viaţa reală a clientei mele, doamna Mila Garcia. Dumneaei este broker imobiliar şi de împrumuturi ipotecare, soţul său, Frank, fiind un bun cunoscător al Feng Shui-ului şi amândoi crezând cu tărie în Feng Shui-ul simbolic. Doamna mi-a mărturisit că, la prima noastră întâlnire de acum 3 ani, la firma lor lucrau doar 2 agenţi imobiliari, pe când acum au aproape 30 de agenţi angajaţi şi se aşteaptă la o şi mai mare dezvoltare.

În toamna lui 2004, au decis să îşi achiziţioneze un sediu propriu, iar eu le-am oferit recomandările de Feng Shui. Clădirea de birouri dă spre nord-est 1, iar construcţia s-a încheiat în 2005, deci aparţine, fără echivoc, perioadei lui 8. Edificiul are două niveluri, biroul doamnei Garcia afl ându-se la parter şi având uşa orientată spre nord.

Direcţia de orientare a sediului se bazează pe orientarea întregului edificiu, nord-est 1 fiind un punct cardinal foarte fast în perioada lui 8, ce aduce clădirii norocul sumei 10. De regulă, este de preferat ca centrul sediului să fie în plan deschis, pentru a putea amplifica chi-ul pozitiv şi a-l redistribui în diverse zone.

Îmi sfătuiesc întotdeauna clienţii să aşeze obiectele Feng Shui la locul potrivit, pentru mai mari şanse. Buddha cel Vesel nu poate fi poziţionat în toalete ori sub masă. Odată, am văzut că un client expusese o broască a bogăţiei, cu trei picioare, pe altar, făcându-i ofrande zilnice. Nu este necesar, şi nu vă sugerez să procedaţi astfel. Permiteţi-mi să vă prezint modul în care şi-a activat Mila şansele, cu ajutorul colecţiei sale de energizatori:

• Deoarece uşa biroului său dă spre nord, am aşezat în anticameră o fântână cu cădere de apă, care îi aduce noroc în carieră. Am atârnat o firmă cu numele companiei, iluminată de un spot puternic, pe peretele sudic, pentru activarea şansei de renume. Buddha cel Vesel auriu, care aduce energie de bun augur, luând asupra sa toată nefericirea şi transformând-o în bucurie, este şi el aşezat în sud. În birou, par a pluti dinspre direcţia favorabilă a Milei o corabie a bogăţiei şi un peşte arrowana auriu.

• Pe vitrina din biroul Milei se afl ă un nod mistic enorm, care îi aduce noroc şi protecţie. Masa de lucru este orientată spre direcţia ei optimă, căci încercăm să atragem toate şansele, utilizând metoda stelelor zburătoare, tehnica celor 8 direcţii faste şi şcoala celor 8 Palate. În spatele scaunului ei sunt poziţionaţi un Kuan Kung cu faţă roşie şi un munte de ametist, pentru a-i oferi un sprijin pronunţat şi palpabil din partea persoanelor importante şi pentru a o proteja de energia negativă ce i-ar putea

pătrunde în birou. În centrul încăperii sunt dispuse şase globuri de cristal, pentru armonie şi pentru ca toate tratativele să decurgă calm.

• Pe masa de lucru rotundă sunt aşezate o cochilie de amonit şi un lotus de cristal, pentru a atrage energiile propice afacerilor. Ea a poziţionat, în plus, o a doua corabie a bogăţiei în birou, pentru a-şi asigura acumularea permanentă de avere.

• Sala de conferinţe se afl ă în sectorul sudic al sediului, unde m-am asigurat că numele firmei este pus în evidenţă de lumina unor spoturi puternice. În această cameră, am aşezat două vaze mari, pictate cu cai, care o vor ajuta pe Mila să câştige respect, reputaţie şi succes în afaceri. Stelele zburătoare anuale şi lunare trebuie neapărat luate în considerare, pentru a vă proteja de perturbările aduse de trecerea timpului. Dacă în dormitorul vostru, biroul personal sau în dreptul uşii casei zboară un număr nefast, ghinionul vă poate lovi pe neaşteptate, aceasta dacă nu sunteţi prevăzători şi nu expuneţi remediul adecvat. Practicienilor de Feng Shui le place să utilizeze diferite simboluri Feng Shui ca soluţii pentru sectoarele afectate, pentru a combate stelele zburătoare nenorocoase.

De exemplu, pentru perturbarea anuală 3 Ucideri, care, în 2006, se afl ă în nord, opţiunea noastră pentru respingerea energiei negative adusă de aceasta sunt 3 Chi Lin (sau caidragon).În ceea ce îl priveşte pe Marele Duce Jupiter (Tai Sui), care ocupă acum sectorul din nord-vest 1, îi folosim pe Pi Yao sau Pi Xie.

Deoarece practic Feng Shui în calitate de consultant, mi se pare foarte util să îmi pot ajuta clienţii printr-o varietate de simboluri de bun augur, materializate ca activatori şi remedii. Orice discuţie Feng Shui se bazează întotdeauna pe teoria celor 5 elemente, deci, dacă vi se recomandă să energizaţi vestul cu METAL, este cu atât mai bine dacă respectivul obiect simbolizează, în plus, ceva norocos, în loc să puneţi în casă un bloc metalic care să arate mai degrabă a gunoi decât a activator Feng Shui! De fapt, utilizarea simbolurilor constituie cea mai uşoară cale de a beneficia de arta vântului şi a apei.

0 Comments

Leave a Comment