2017/11/24 at 7:31 AM

6 extratrucuri pentru a crea favorabila energie yang în casa voastră

Feng Shui şi luminile merg mână în mână, pentru că nu există activator mai bun decât energia de Foc… iar luminile tocmai asta reprezintă. Atunci când iluminaţi o anumită arie, o activaţi şi o infuzaţi cu un preţios chi yang. Tot ce trebuie să ştiţi, prin urmare, este CUM SĂ IDENTIFICAŢI ariile pe care ar trebui să le activaţi şi CE FEL DE LUMINĂ este cea mai adecvată pentru scopul pe care îl urmăriţi. Iată în cele ce urmează şase trucuri uşoare despre cum să folosiţi iluminatul în casă pentru a crea un chi norocos şi de bun augur.

1. Identificarea sectoarelor ce trebuie energizate
O mare parte din Feng Shui se bazează pe Pa Kua şi pe cele opt direcţii prezente pe acest octogon. Există patru direcţii principale (nord, sud, est şi vest) şi patru direcţii secundare (nord-est, nord-vest, sud-est şi sud-vest). Fiecare reprezintă o anumită aspiraţie din viaţă. Prin activarea unei anumite direcţii din casa voastră cu lumini puternice, activaţi de fapt norocul ce corespunde acelui sector.

Nordul reprezintă norocul în carieră. Sudul aduce faimă şi recunoaştere. Estul aduce sănătate, iar vestul – noroc de urmaşi. Nord-estul este pentru educaţie. Nord-vestul este bun pentru a vă face prieteni şi pentru noroc de mentori. Sud-estul reprezintă averea şi bogăţiile, iar sud-vestul este pentru dragoste. Prin urmare, dacă, să zicem, sunteţi în căutarea dragostei, instalaţi o lumină puternică în sectorul sud-vestic al casei şi ţineţi-o aprinsă cel puţin trei ore pe zi. Acest lucru va atrage multe ocazii romantice în viaţa voastră şi vă va ajuta să vă găsiţi sufletul-pereche.

2. Folosirea culorilor
După ce aţi aflat ce sectoare vreţi să activaţi, trebuie să ştiţi ce fel de lumini să folosiţi. Luminile utilizate în mod tradiţional sunt cele incolore sau albe, pentru că albul întruchipează întregul spectru al culorilor în una singură. Totuşi, dacă vreţi să fiţi mai ingenioşi în decorarea casei, sau dacă vreţi o activare şi mai intensă, alegeţi o culoare care să se armonizeze cu energiile sectorului respectiv.

Energiile sunt caracterizate prin intermediul celor 5 elemente – Foc, Pământ, Metal, Apă şi Lemn. Focul este asociat cu roşul şi cu sudul. Pământul este asociat cu galbenul şi cu sectoarele de nord-est, sud-vest şi cel din centru. Metalul este asociat cu albul şi cu sectoarele de vest şi de nord-vest. Apa este asociată cu albastrul şi cu nordul, iar Lemnul – cu verdele şi cu sectoarele de est şi de sud-est. Atunci când folosiţi lumini colorate, asiguraţi-vă că utilizaţi fie lumina albă (care conţine energiile tuturor celor 5 culori), fie o culoare asociată cu elementul sectorului respectiv.

3. Lumină puternică vs. lumină slabă
În general, lumina directă sau cea fluorescentă poate fi considerată puternică, în vreme ce luminile indirecte şi gălbui sunt mai slabe. Iluminatul puternic este mai adecvat pentru birouri şi zonele de lucru/studiu din locuinţă. De asemenea, este indicat ca holurile şi verandele să fie bine luminate. Totuşi, atunci când este vorba despre dormitoare şi despre zonele de odihnă din casă, folosirea unor lumini prea puternice va aduce în încăpere o energie mult prea dură, făcând să vă fie dificil să vă relaxaţi.

Prin urmare, atunci când alegeţi modul de iluminare a casei, este important să faceţi diferenţa între aceste două tipuri de iluminat, care pot da senzaţii complet opuse într-o încăpere sau un spaţiu oarecare. Dacă activaţi un colţ dintr-o cameră, este mai bine să folosiţi lumini slabe, sub forma unei veioze sau unei „lămpi cu lavă”. Luminile puternice ar trebui să fie folosite numai în ariile publice ale locuinţei, sau pentru „lărgirea” simbolică a unui spaţiu, cum ar fi un coridor îngust.

4. Simboluri şi sculpturi
Există multe simboluri şi obiecte ce pot figura ca activatori Feng Shui. Atunci când este folosit şi iluminatul, simbolul respectiv dobândeşte şi mai multă energie şi putere de a atrage norocul în viaţa voastră. Simbolurile de bun augur merg de la unele esoterice, cum ar broaştele cu trei picioare, ţestoasele-dragon şi Chi Lin, la cele mai comune, cum ar fi păsările, caii, elefanţii şi cristalele.

Lista simbolurilor de bun augur care au o semnificaţie Feng Shui este una foarte lungă, aşa încât nu se pune problema să o putem expune aici; totuşi, atâta vreme cât evitaţi statuetele cu colţuri ascuţite, animalele feroce şi lucrurile înfricoşătoare, veţi fi în siguranţă.

Pe de altă parte, puteţi lăsa frâu liber creativităţii atunci când este vorba despre combinarea simbolurilor şi sculpturilor cu luminile. Lumina nu face decât să confere obiectului energie în plus, pentru a vă aduce şi mai mult noroc.

5. Sectoare în care trebuie să evitaţi iluminatul
Deşi folosirea ingenioasă a luminilor este o modalitate foarte bună pentru a vă îmbunătăţi Feng Shui-ul, există unele sectoare care nu ar trebui scoase în evidenţă prin iluminat. Printre aceste zone-tabu se numără toaletele, băile, debaralele şi bucătăriile. Atunci când nu folosiţi aceste zone, este mai bine să le păstraţi liniştite, cu uşile închise. Asta nu înseamnă că nu puteţi aprinde lumina în aceste zone – ar fi absurd să mergeţi la baie pe întuneric! Înseamnă numai că nu trebuie să faceţi aceste zone din casă mai vizibile decât altele, cum ar fi livingul, sufrageria sau camera familiei, care sunt mai important de pus în evidenţă.

6. Perturbările anuale
În cele din urmă, nu uitaţi că Feng Shui are şi o dimensiune temporală. În fiecare an, trebuie să ştiţi care sectoare sunt perturbate, pentru a evita activarea energiilor nefavorabile din aceste zone. În 2009, Cinci Galben, care aduce ghinion, a zburat în nord. Prin urmare, evitaţi iluminarea sectorului nordic cu becuri prea puternice. Altă modalitate de a-l ţine sub control pe Cinci Galben este să etalaţi o pagodă a celor 5 elemente în această zonă.

Altă perturbare de care trebuie să ţineţi cont este cea cauzată de steaua bolilor, care ar fi şi ea activată prin lumină. În acest an, ea se află în sectorul vestic. Această perturbare mai poate fi ţinută sub control cu ajutorul unor clopoţei de vânt din metal, însă evitaţi iluminatul acestui sector cu lumini prea puternice, şi astfel vă veţi proteja familia de îmbolnăviri.

0 Comments

Leave a Comment