2017/11/19 at 4:02 PM

Chiar şi dacă sunteţi pricepuţi în Feng Shui, majoritatea caselor se vor confrunta cu aceste mici şi, la prima vedere, insignifiante perturbări. În vreme ce perturbările importante cauzează mari necazuri, determinându-i pe oameni să fie atenţi şi să efectueze schimbări pentru remedierea situaţiei, adeseori perturbările minore rămân nesoluţionate, iar, atunci când li se permite să se acumuleze, problemele minore devin unele majore. Aşadar, aveţi grijă să nu deveniţi victimele perturbărilor minore. Folosiţi indicaţiile de mai jos pentru a vă asigura că îndepărtaţi toate obstacolele inutile din calea unui Feng Shui perfect.

„Săgeţile otrăvite”
Uitaţi-vă după toate aceste posibile „săgeţi”, indiferent cât de insignifiante ar fi. Ele pot proveni de la rafturile de cărţi deschise, colţurile pereţilor, stâlpii pătraţi, grinzile din tavan şi de la orice structuri ascuţite. De asemenea, mai pot fi generate de coridoarele lungi. Dacă staţi zi de zi în bătaia „săgeţilor otrăvite”, în cele din urmă veţi începe să le simţiţi efectele negative, care merg de la boli la accidente, de la pierderi financiare la eşecuri în relaţii. De exemplu, dacă staţi zilnic sub o grindă, s-ar putea să suferiţi de migrene.

REMEDIU: Camuflaţi muchiile ascuţite cu ajutorul unor plante stufoase. Închideţi cu uşi rafturile pentru cărţi. Acoperiţi stâlpii pătraţi cu oglinzi, pentru a-i face să „dispară”. În cazul în care nu puteţi scăpa de o anumită „săgeată otrăvită”, mutaţi biroul, scaunul sau canapeaua din bătaia directă a acesteia.

Mizeria şi dezordinea
Orice masă de lucru, încăpere ori spaţiu de trai vor deveni murdare dacă nu faceţi efortul de a le curăţa din când în când. Şi astfel s-ar putea să deveniţi mai puţin eficienţi la muncă, mai uituci sau neatenţi.

REMEDIU: Pur şi simplu, faceţi ordine şi curăţenie!

Remediile Feng Shui prost plasate
Verificaţi dacă activatorii şi remediile Feng Shui se află în locurile adecvate. Cum chi-ul casei voastre este afectat de dimensiunea temporală a Feng Shui-ului, eficienţa simbolurilor pe care le folosiţi se va schimba de la lună la lună şi de la an la an.

REMEDIU: Asiguraţi-vă că statuetele cu Pi Yao, Chi Lin, rinoceri etc. sunt toate plasate în mod adecvat, în funcţie de locaţia stelelor nefavorabile.

Stelele lunare dăunătoare
Aceste stele pot fi mai periculoase decât v-aţi închipui, aşa încât nu le treceţi cu vederea. Steaua 2 cauzează accidente şi boli, steaua 7 este generatoare de violenţă, jafuri şi vărsare de sânge, steaua 5 cauzează nenorociri de tot felul, iar steaua 3 va da naştere la certuri şi conflicte. Fiţi atenţi şi la steaua 9, care, atunci când zboară într-un sector deja perturbat de o stea anuală nefastă, dublează ghinionul adus de aceasta.

REMEDII: Steaua 2 poate fi contracarată cu ajutorul unor clopoţei de vânt din metal. Pentru combaterea stelei 7, puteţi folosi energie de Apă sau de Foc. Steaua 5 poate fi combătută cu ajutorul pagodei celor 5 elemente, iar, pentru controlarea stelei 3, folosiţi 6 monede mari din metal.

Hainele vechi
Nu există nimic mai rău decât să purtaţi haine zdrenţăroase sau rupte, pentru că acestea degajă un chi al sărăciei. Evitaţi, de asemenea, hainele în vogă „ornate” cu diverse găuri sau petice.

REMEDIU: Pur şi simplu aruncaţi toate hainele şi pantofii uzaţi, oricât de dragi v-ar fi!

Supraaglomerarea grădinii
Cei pasionaţi de grădinărit ar putea exagera în acest sens. La urma urmelor, plantele reprezintă energia dezvoltării şi aţi putea gândi că dezvoltarea nu are cum să fie rea – dar greşiţi, poate fi rea. Plantele plasate prea aproape de uşa din faţă împiedică chi-ul să intre în casă. Prea multă verdeaţă în sud-vest duce la o viaţă amoroasă inexistentă sau dezastruoasă, iar în nord-est prea multă energie de Lemn determină o lipsă de concentrare la învăţat, prin urmare nu este bună pentru copii.

REMEDIU: Ţineţi-vă în frâu entuziasmul atunci când cumpăraţi plante. Amintiţi-vă mereu că ceea ce încercaţi să obţineţi este echilibrul. De asemenea, plantele se potrivesc cel mai bine în sectoarele de sud-est, est şi sud.

Lucrurile reflectate de oglinzi
Este posibil ca cineva din familie să pună pe perete o oglindă care să reflecte ceva neindicat, cum ar fi uşa principală a casei, bucătăria, aragazul, toaleta sau patul matrimonial al cuplului. Iar oglinzile aflate într-un loc neadecvat pot provoca ravagii de tot felul. Dacă se află în faţa uşii principale, trimit tot norocul în afară. Dacă reflectă bucătăria, sunt generatoare de pericole. Dacă reflectă toaleta, aduc ghinion. Iar în dormitor (atunci când oglindesc patul), aduc nopţi albe şi probleme în relaţii.

REMEDIU: Mutaţi oglinzile într-un loc unde să nu vă dăuneze. Ţineţi minte că toate obiectele cu proprietăţi de reflexie pot acţiona asemenea unei oglinzi (de exemplu, şi televizorul).

Apa plasată neadecvat
Apa este un activator puternic. Plasată la locul potrivit, aduce bani şi bogăţie, dar, dacă este plasată inadecvat, poate deveni periculoasă. Dacă puneţi apa în locul unde se află o stea norocoasă a muntelui (cum ar fi 6 sau 8), veţi avea probleme în relaţiile cu ceilalţi. Dacă o plasaţi în dormitor, apa vă va cauza pierderi financiare. Reţineţi că apa poate fi reprezentată de tot felul de lucruri, de la un obiect ornamental cu apă curgătoare la o pictură înfăţişând o apă, cum ar fi o cascadă, un lac sau un peisaj marin. Totuşi, culoarea albastră nu provoacă necazuri decât dacă este folosită pentru tavan – în acest caz, este de-a dreptul periculoasă.

REMEDIU: Îndepărtaţi detaliile de Apă de orice fel din locaţiile neadecvate.

Duşmanii zodiacali
Duşmanul zodiacal este animalul care apare la 6 ani distanţă de cel propriu, în roata zodiacală. Evitaţi să expuneţi imagini proeminente cu acest animal în casa voastră. De exemplu, dacă vă plac câinii, dar sunteţi Dragoni, nu înseamnă că nu puteţi avea câini ca animale de companie. Însă dacă doriţi, de asemenea, să puneţi în casă imagini şi figurine cu câini, evitaţi amplasarea lor în poziţii foarte vizibile ori în sectorul propriei zodii, pentru că acest lucru vă va afecta negativ norocul.

Chi-ul stătut
Purificaţi regulat spaţiul din casă folosind un bol cântător sau un clopoţel, pentru că altminteri acumularea de chi stătut se va manifesta prin letargie, irascibilitate şi o senzaţie de placiditate. Efectuaţi acest lucru săptămânal sau lunar, dacă este posibil, pentru a scăpa de energia stagnantă din încăperi.

Orientarea spre direcţii nefavorabile
Dacă staţi zi de zi orientaţi spre o direcţie nefavorabilă, acest lucru vă va sabota eforturile de a crea un Feng Shui bun în casă. Vă va fi afectat norocul din toate ariile vieţii, chiar dacă Feng Shui-ul general al locuinţei este bun.

REMEDIU: Chiar şi atunci când vă uitaţi la televizor, luaţi o gustare sau navigaţi pe Internet, obişnuiţi-vă să staţi cu faţa spre una dintre direcţiile favorabile pentru voi. Acest lucru vă va creşte puterea de concentrare, vă va aduce mai multă energie şi vă va conferi o stare de spirit mai bună.

Clopoţei de vânt deasupra capului sau în locaţii nepotrivite
Clopoţeii de vânt sunt remedii foarte utile împotriva stelelor nefavorabile de Pământ, dar pot fi uitaţi în locuri nepotrivite atunci când stelele zburătoare îşi schimbă locaţia. De asemenea, asiguraţi-vă că nu sunt agăţaţi într-un loc unde să reprezinte o ameninţare (de exemplu, atunci când cineva stă cu ei deasupra capului în mod regulat). Clopoţeii de vânt aflaţi în sectoarele unde se află steaua 3 vor duce la certuri între membrii familiei şi vor face spiritele să se încingă, iar cei agăţaţi deasupra capului cuiva pot provoca răni la cap şi alte boli şi accidente.

REMEDIU: Verificaţi în mod regulat unde se află poziţionaţi clopoţeii de vânt, pentru a vă asigura că vă îmbunătăţesc Feng Shui-ul, şi nu îl strică. Şi aveţi grijă ca aceştia să fie făcuţi din materialul potrivit, în funcţie de scop (de exemplu, pentru a contracara stelele zburătoare nefavorabile, folosiţi clopoţei de vânt făcuţi exclusiv din metal).

0 Comments

Leave a Comment