2017/11/19 at 12:27 PM

Una dintre cele mai triste situaţii cu care ne-am putea confrunta este ca dragostea să se stingă, şi omul căruia i-am jurat credinţă eternă să înceapă o nouă viaţă alături de altcineva – mai ales când noul început are ca rezultat destrămarea unei căsnicii, o inimă frântă şi sentimentul de confuzie şi abandon al copiilor. În aceste cazuri, vieţi întregi se schimbă pentru totdeauna.

În numărul curent, vă prezentăm câteva dintre metodele Feng Shui de prevenire a unei astfel de situaţii. Feng Shui nu înseamnă doar avere şi îmbogăţire: este o ştiinţă ce promovează crearea unui mediu iubitor şi fericit în căminul nostru, unul în care legătura afectivă dintre soţ şi soţie să se consolideze, iar vibraţiile otrăvite ale ispitei infidelităţii să nu aibă nici cea mai mică şansă de a pătrunde.

Când vine vorba de infidelitate, chinezii sunt de părere că paza bună trece primejdia rea; de aceea, toate sfaturile de Feng Shui se bazează pe crearea în locuinţă a unui mediu în care domnesc armonia, bunăvoinţa şi calmul. Feng Shui vă recomandă să protejaţi cele mai importante două colţuri ale casei şi să poziţionaţi corect simboluri ale armoniei în aceste sectoare, pentru a genera un chi în acord cu legătura afectuoasă dintre soţ şi soţie.

PROTEJAŢI SUD-VESTUL & NORD-VESTUL CĂMINULUI VOSTRU

Acestea sunt cele mai importante două sectoare ale casei, care simbolizează soţul şi soţia, tatăl şi mama. Acestea două nu au voie să lipsească. În absenţa lor, baza care cimentează familia este grav compromisă. Numai atunci când ambele aceste colţuri sunt prezente se poate ca temelia familiei să fie puternică. În acest caz, membrii Yin şi Yang ai familiei rămân strâns legaţi unul de celălalt.

Astfel, în primul rând, trebuie să vă asiguraţi că aceste două puncte cardinale, nord-vest şi sud-vest, există în casă. Dacă vă căutaţi o locuinţă sau renovaţi una, pentru o nouă viaţă în doi, a voastră sau a copiilor voştri, trebuie să aveţi grijă ca ambele colţuri să fie prezente în respectivul spaţiu de locuit.

CONSECINŢELE ABSENŢEI NORD-VESTULUI

Când lipseşte nord-vestul, aceasta sugerează că şi soţul ori capul familiei va „lipsi“. Fie va călători mult, în interes de serviciu, fie munca sa îl va ţine departe de casă pentru o durată nefirească de timp. Femeilor singure care locuiesc în case cu colţul nord-vestic absent le va fi greu să îşi găsească un bărbat.

Dacă lipseşte nord-vestul, aceasta mai poate însemna că soţul ar putea părăsi familia, căsătorindu-se cu altcineva. Ar putea f i vorba de infidelitate, însă consecinţele sale sunt mai grave decât aventura în sine, pentru că nord-vestul absent poate determina bărbaţii să îşi părăsească definitiv nevasta şi familia, punând baza unei alte familii, cu o altă femeie, într-un alt cămin.

Dacă locuinţa are un sector nord-vestic bine evidenţiat şi iluminat, aceasta activează energia capului gospodăriei , iar căminul devine o oază de chi hrănitor. Bărbatul îşi va dori mereu să se întoarcă acasă. De fapt, din momentul în care va pune piciorul în locuinţă, va fi întâmpinat de o energie atât de caldă şi iubitoare, încât nu va mai dori să plece. Se va simţi binedispus şi îl va inunda un sentiment de mulţumire.

Ca atare, pe lângă faptul de a vă asigura că sectorul nord-vestic există într-adevăr în locuinţă, trebuie să îl îngrijiţi, astfel ca niciodată să nu degenereze într-un spaţiu sufocat de teancuri de ziare vechi, cutii de carton şi alte astfel de obiecte. Energizaţi acest colţ cu lumini şi cristale, care introduc o puternică energie de Pământ, cea care, la rândul său, amplifică elementul Metal al sectorului. Menţineţi zona nord-vestică bine luminată şi ordonată. Încercaţi ca toaleta, debaraua sau bucătăria să nu fie poziţionate aici. Funcţia nord-vestului trebuie să o constituie activităţile productive, de familie. Dacă bucătăria este situată aici, aceasta creează un „foc la poarta raiului“.

Dacă în nord-vest se află toaleta, aceasta face ca şansa capului familiei să se ducă pe apa sâmbetei. În cazul situării aici a debaralei, norocul bărbatului este „încuiat“ simbolic, ceea ce are conotaţiile unei închisori, la modul metafor ic sau chiar la propriu. Toate aceste trei utilizări ale colţului în chestiune atrag repercusiuni negative, deci utilizarea ideală a sectorului nord-vestic este ca living ori sufragerie.

Domnişoarele vor fi şi ele avantajate de fortifierea nord-vestului, aceasta constituind cel mai sigur mod de a atrage în viaţă doza necesară de energie Yang, masculină.

Dacă vă doriţi un soţ, aveţi grijă ca nord-vestul să nu fie absent ori utilizat pe post de garaj sau toaletă.

Niciodată nu puneţi în colţul nordvest ic fotograf i i sau pictur i cu tinere atrăgătoare. Nudurile sunt absolut interzise! Indiferent cât de artistic vi se pare că arată, aduceţi-vă aminte că mariajul vostru este mai important decât faptul de a ţine un nud remarcabil în casă. Atârnat de pereţii din nord-vestul locuinţei, acesta nu face decât să stimuleze apariţia unei amante în viaţa soţului (sau tatălui) vostru. Aveţi mare grijă: chiar şi ca simplu tablou, poate genera energia unui lucru pe care, cu siguranţă, nu vi-l doriţi.

Toate simbolurile infidelităţii trebuie eliminate din acest colţ. De aceea, aveţi grijă ca, atunci când expuneţi păsări, dragoni, cai şi orice alt obiect de bun augur, să le aşezaţi în perechi sau în număr de patru, niciodată de trei. Doar nu vreţi să intervină cineva între voi şi soţul vostru! Acelea dintre voi care aveţi deja o căsnicie fericită nu trebuie să atârnaţi tablouri cu superbul bujor în nord-vest (sau în dormitor). De fapt, este preferabil să nu ţineţi niciun fel de flori aici.

Există mai multe modalităţi de a vă asigura că nici o tânără „sirenă“ nu îl va fura pe capul familiei, fie că este vorba de soţul sau tatăl vostru. În vremurile noastre, există multe frumuseţi care abia aşteaptă o şansă în acest sens. Pe multe dintre ele, chiar dacă bărbatul respectiv este căsătorit şi are copii, nu le deranjează să fie „cealaltă“, mai ales dacă el este un om bogat şi de succes.

Dacă, prin stilul vostru de viaţă, soţul este mereu supus tentaţiei, este mai bine să preveniţi infidelitatea decât s-o trataţi. Încercarea disperată de a arăta tinere şi frumoase NU rezolvă complet problema: trebuie să aplicaţi şi măsuri Feng Shui de protecţie.

Este necesar ca energia din casă să menţină permanent familia unită. Ţinând cont de acest fapt, iată cele zece lucruri de căpătâi care vă garantează că bărbatul vostru va fi mereu fericit şi mulţumit. Folosiţi una dintre aceste măsuri preventive, sau chiar pe toate, în locuinţa proprie.

1. Aveţi grijă ca nord-vestul casei să nu fie absent. Dacă este, instalaţi o lampă puternică în colţul respectiv şi îndreptaţi-i lumina în sus. Funcţionează ca remediu temporar, dar, dacă se poate, încercaţi să corectaţi lipsa sectorului, creând o cameră aici.
2. Dacă în nord-vest se află debaraua, demolaţi-o şi creaţi aici un spaţiu deschis. Astfel, chi-ul se va elibera, iar soţul şi soţia vor deveni mai afectuoşi unul cu celălalt. După aceea, daţi aici cu un nou strat de zugrăveală, pentru un suflu de energie nouă şi proaspătă în relaţia voastră
3. Dacă în nord-vest se află toaleta sau bucătăria, încercaţi să le reamplasaţi. Dacă nu puteţi relocaliza bucătăria, încercaţi să amenajaţi cuptorul în altă parte a ei. Dacă nu puteţi repoziţiona toaleta, menţineţi-o bine luminată şi dispuneţi şase clopoţei de vânt exclusiv metalici în afara ei. Astfel, vor fi întărite zonele din nord-vestul casei ce se află în afara băii.
4. Puneţi în nord-vest cristale naturale de mari dimensiuni, pentru a fortifica elementul Metal al acestui colţ, deoarece Pământul produce Metal. Astfel, chi-ul bărbatului va deveni mai puternic, determinându-l pe acesta să îşi îndrepte gândurile spre casă şi familie.
5. Aşezaţi în nord-vest un copăcel cu monede metalice, pentru a accentua şi a concentra energia de Metal de aici. Când activaţi astfel nord-vestul, nu numai că vă protejaţi căsnicia, ci şi atrageţi energie de bun augur pentru capul familiei.
6. Faceţi o poză cu toată familia, în care soţul zâmbeşte din toată inima şi este înconjurat de nevastă şi copii, iar apoi agăţaţi- de un perete nord-vestic. Constituie una dintre cele mai bune măsuri de protecţie pentru ca bărbatul să nu se îndepărteze de cămin, fiind un instrument Feng Shui puternic, şi totodată o reiterare subliminală în mintea soţului, că are o nevastă şi o familie. Aveţi grijă ca toţi să pară fericiţi în poză.
7. Aşezaţi o geodă de ametist brut sub patul conjugal. Există un ritual interesant legat de acest remediu taoist. Legaţi ametistul cu şnur roşu, iar apoi legaţi şnurul de acel picior al patului care se află pe dreapta, în partea dinspre picioarele voastre. Soţia trebuie să doarmă pe partea dreaptă a patului, iar soţul, pe stânga. Trebuie neapărat ca ametistul să vă stea sub picioare, şi nu sub cap. Astfel, veţi atrage noroc pentru cuplu şi puteţi fi sigure că soţul nu va călca pe de lături.
 8. Nu ţineţi detalii mari de Apă, de genul celor săpate în pământ – iazuri şi piscine sau mici bazine pentru copii –, de partea dreaptă a uşii de intrare în casă (cum priviţi din interior spre exterior). Acesta este unul dintre factorii ce determină bărbaţii să aibă ochii lunecoşi. Uneori, poate genera daune ireparabile relaţiei dintre soţ şi soţie, putându-le destrăma căsnicia.
 9. Acoperiţi toate oglinzile din dormitor, mai ales cele cu faţa spre pat, care îl reflectă. Oglinzile din camera de dormit tind să atragă o terţă parte nedorită în mariaj.
 10. În sfârşit, în 2006, când în centrul diagramei anuale zboară steaua certurilor, casele tuturor vor fi afectate de numărul stelar ostil 3. Pentru ca neînţelegerile şi disputele din casă să nu scape de sub control şi pentru a păstra armonia în căminul vostru, aşezaţi în mijlocul locuinţei o pagodă de cristal cu nouă niveluri. Aceasta trebuie NEAPĂRAT poziţionată pe un mic stativ ridicat, din care să lumineze în sus un bec roşu, scăldând pagoda în sclipiri stacojii. Astfel, ea devine o puternică soluţie contra stelei 3 în 2006.


REŢINEŢI
că numărul 3 provoacă certuri între bărbat şi nevastă, or tocmai acestea sunt începutul înstrăinării unui cuplu. Orice lucru roşu va suprima impactul egativ al stelei conflictelor. Dacă preferaţi, puteţi folosi un Buddha Vesel în haine roşii sau agăţa aici un tablou Mandala roşu. Totuşi, în 2006, cea mai eficientă este pagoda de cristal cu nouă niveluri.

CONSECINŢELE LIPSEI SUD-VESTULUI

Pe lângă protejarea nord-vestului, trebuie să vă îngrijiţi şi de colţul sudvestic, această parte a locuinţei simbolizând-o pe femeia casei. Energia maternă a căminului este la fel de importantă, dacă nu mai mult decât energia tatălui. Fără grija plină de afecţiune a chi-ului mamei, nici un cămin nu poate fi complet. Dispuneţi în acest colţ toate simbolurile iubirii şi romantismului. Reţineţi că sud-vestul este sectorul universal al dragostei şi familiei. Această conotaţie provine din trigrama guvernatoare a sud-vestului, care este KUN, iar cei care cunoaşteţi I Ching ştiţi că aceasta reprezintă energia Yin supremă, care aduce mereu sprijin şi tandreţe. Bărbaţii singuri, care locuiesc în cuibuşorul lor de burlaci, trebuie să se asigure că sud-vestul acestuia nu este absent. Dacă este, le va fi dificil să îşi găsească o soţie bună. Energia maternă este şi ea necesară pentru a menţine familia unită.

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 8 Pg. 20

0 Comments

Leave a Comment