2017/11/19 at 3:59 PM

Chinezii cred că ochii oferă indicii despre esenţa personalităţii unui om. Ei cred că ochii scot la iveală ceea ce nu este imediat evident. Ochii voştri sunt o fereastră spre planurile voastre secrete şi pasiunile voastre ascunse. Pe măsură ce vă maturizaţi şi vă schimbaţi machiajul ochilor, veţi vedea că şi voi vă schimbaţi o dată cu ei. Analizând cele cinci categorii de ochi prezentate aici, veţi descoperi lucruri necunoscute până acum despre voi şi despre cei dragi. Încercaţi să vă descoperiţi adâncul sufl etului. Pentru a vă ajuta în analiză, am descris mai jos ochii a şapte vedete cu renume mondial.

Ochi de fenix

Ochii de fenix au, în general, formă triunghiulară, uneori sunt migdalaţi şi au irisul bine defi nit. Despre oamenii de acest gen se spune, de obicei, că „au ochi mari şi frumoşi”. Aceşti ochi par în general foarte vigilenţi, sănătoşi şi serioşi. În varianta extremă, pot să fie înfocaţi şi de o culoare închisă, intensă. Dacă ochii au colţul curbat în sus, aceşti oameni se vor bucura de un noroc enorm. Acest tip de oameni sunt foarte încrezători în sine şi, dacă şi sprâncenele sunt proeminente, acesta este semn de ambiţie. Oamenii cu ochi de fenix au, de regulă, fi ri vulcanice şi se ofensează uşor, dar sunt şi incredibil de fermecători. Sunt curajoşi şi au personalităţi pline de elan, dar devin sentimentali şi extrem de urâcioşi dacă se supără. Atunci când colţurile ochilor sunt lăsate în jos, persoana respectivă are o tendinţă spre nerăbdare şi egoism. Firea lor îi determină pe oamenii cu ochi de fenix să aibă sufl etul deschis. În general, sunt foarte direcţi şi îşi fac prieteni sinceri şi loiali. Aceşti oameni vor avea o viaţă bună dacă au grijă ca ochii să le rămână strălucitori şi cu colţurile ridicate, nu lăsate. În caz contrar, pot ajunge singuri şi trişti. Dacă au irisul neobişnuit de mare, oamenii cu ochi de fenix sunt foarte agresivi şi, de regulă, înstrăinaţi de copiii lor. Cei din acest tip au tendinţa de a fi foarte independenţi.

CATHERINE ZETA-JONES : Adevăraţii ochi de fenix dezvăluie ambiţie şi hotărâre. Catherine este o vedetă puternică şi care ştie care-i sunt scopurile; Nu e indicat să te joci cu ea.

NICOLE KIDMAN : Are o varietate de ochi de fenix. Ochii ei sunt mai puţin înfocaţi şi mai înclinaţi, ducând mai degrabă cu gândul la păun, decât la fenix. Are o personalitate hipersensibilă, ce poate fi condusă fi e către prăpastia adâncă a disperării, fi e către mari culmi de reuşită. Oamenii cu ochi de păun se pot ridica la mari înălţimi, dar cel mai bine se simt pe pământ. De fapt, tocmai atunci când rămân pe pământ, renumele li se înalţă până în înaltul cerului!

Ochi de dragon

Ochii de dragon sunt mari şi plini de energie, dominând de obicei faţa. De regulă, sunt lungi şi plini, curbaţi în sus. Privirea dragonului emană putere şi vitalitate. Oamenii cu acest tip de ochi dau dovadă de o mare perseverenţă, dezvoltându-se repede şi intempestiv. De obicei, au mare succes şi reuşesc în viaţă până să atingă vârsta de mijloc, deci le este scris să reuşească şi să prospere. Dacă pleoapa inferioară se curbează în sus, semnele sunt chiar mai favorabile, sugerând o personalitate echilibrată. Cei cu ochi de dragon sunt, în general, blânzi şi plini de compasiune, înţelegându-se cu aproape toată lumea. Deţin putere şi autoritate, dar au un comportament smerit. Aspectul general este atrăgător, captivant. Este greu să rezişti unei femei cu asemenea ochi

PENELOPE CRUZ : Neliniştită şi impulsivă, îi cucereşte pe mulţi cu ochii ei de dragon. Ochii aceştia imenşi îi domină faţa şi te fac să te afunzi, fără să vrei, în apele lor întunecate.

Ochi de elefant

Aceşti ochi sunt, în general, rotunzi şi înclinaţi, părând mereu împăcaţi cu lumea. Sunt largi şi au capetele îngustate. Privirea ochiului de elefant este foarte pătrunzătoare, dar şi oarecum indiferentă. Oamenii cu ochi de elefant nu sunt, de obicei, neplăcuţi, dar este greu să te apropii de ei. Par prietenoşi, abordabili şi dornici să ajute, dar nu vă lăsaţi păcăliţi, pentru că, de fapt, devin stânjenitori dacă cineva devine prea amiabil. Le place totuşi să aibă mulţi prieteni superficiali şi tovarăşi buni. Dacă au pleoapele bine delimitate, ochii lor devin armonioşi. Aceşti oameni se prezintă de obicei binevoitori şi sunt foarte inteligenţi. Au o latură creatoare. Le place, în plus, să pară prosperi în faţa lumii. Cei care aparţin acestui grup deseori posedă calităţi de lider şi pot ajunge sus în ierarhia politică.

BRAD PITT are privirea pătrunzătoare a elefantului – ochii lui observă lumea, iau notiţe şi învaţă. Văd tot şi sunt constanţi. Dar acest tip de om poate fi indiferent la soarta celorlalţi, excluzându-i pe cei dragi.

Ochi de tigru

Aceştia sunt ochii ovali, mari şi cu privirea pătrunzătoare. Oamenii cu asemenea ochi sunt incredibil de glaciali, şi deseori par lipsiţi de emoţii. La femei, ochii de tigru sunt extrem de periculoşi pentru cei cu care se asociază. Aduc, de regulă, necazuri şi ghinion, mai ales celor legaţi de ele printr-o relaţie amoroasă. Bărbaţii cu ochi de tigru au, în general, vieţi complicate. Au succes în afaceri, dar le lipseşte căldura. Succesul li se bazează pe calcule impasibile şi mişcări strategice. Evită confruntările directe cu oricine, dar, dacă sunt forţaţi să riposteze, sunt ostili şi chiar mortali. Nu vă confruntaţi niciodată cu o persoană cu ochi de tigru, căci vă va face zile fripte. Niciodată nu respectă regulile, deci trebuie să aveţi grijă. Latura bună este că cei cu ochi de tigru sunt, de obicei, hotărâţi şi tenace. Dacă îi aveţi de partea voastră, vă sunt aliaţi de-a dreptul formidabili. Cei cu ochi de tigru pot privi fi e în sus, fi e spre pământ. Dacă au irisul mai aproape de pleoapa inferioară, atunci se uită în jos, şi trebuie să fi ţi foarte atenţi în ce-i priveşte. Cei cu irisul mai apropiat de pleoapa superioară sunt, de regulă, încrezuţi şi destul de agresivi, aşa încât, de obicei, se lovesc de obstacole în relaţiile interpersonale.

CAMILLA PARKER-BOWLES : Ochii ei sunt ochi de tigru. Îşi pândesc prada cu o încăpăţânare ce scapă înţelegerii celor mai mulţi oameni. Reflectă însă o mare tenacitate, şi niciodată nu-şi vor uita prietenii.

ANGELINA JOLIE : O versiune mai visătoare, dar totuşi ochi de tigru. Feriţi-vă de tigroaica aceasta, care poate să fi e foarte ademenitoare când o priviţi adânc în ochi. Prea multe necunoscute sunt ascunse în ei. Ţineţi minte că are în spate un tigru adevărat, care de-abia aşteaptă să se arunce asupra voastră.

Ochi de ţestoasă

Aceşti ochi au, de regulă, irisul mic, denotând curaj, vitalitate şi isteţime. Oamenii cu acest gen de ochi au deseori planuri ascunse, deşi par f luenţi şi relaxaţi. În adâncul suf letului lor zac sentimente, păreri şi ataşamente despre care nu poţi şti nimic dacă nu îi cunoşti amănunţit. Oamenii cu ochi de ţestoasă joacă cu cărţile ferite – şi, în varianta rea, pot fi neiertători sau chiar răzbunători. Acest lucru, însă, este valabil doar dacă albul ochilor este mare. Dacă irisul şi albul ochilor sunt echilibrate, cei cu ochi de ţestoasă sunt extrem de intuitivi şi perspicace. Sunt buni parteneri şi asociaţi în afaceri. Problema oamenilor cu ochi de ţestoasă este că, în general, le cam lipseşte apetitul sexual. Preferă să lucreze şi să se cufunde în muncă, în defavoarea preocupărilor de natură sexuală. Sunt părinţi excelenţi şi, de cele mai multe ori, sunt fideli soţului sau soţiei.

TOM CRUISE are ochi de ţestoasă – intuitivi, rapizi şi vigilenţi faţă de oamenii şi evenimentele din jurul lor. Au irisul luminos, ceea ce denotă curaj şi creativitate. Sunt ochi excelenţi pentru show business.

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 1 pg. 20

0 Comments

Leave a Comment