2017/11/19 at 3:56 PM

Lillian Too explică importanţa orientării locuinţei şi vă oferă trucuri utile pentru a profi ta cât mai mult de ciclul energetic al lui 2006, astfel încât să vă perfecţionaţi Feng Shui-ul pe baza axei de poziţionare a casei voastre.

Există, în esenţă, patru axe de poziţionare, ce cuprind opt direcţii de orientare. Pentru actualizarea Feng Shui-ului propriu locuinţei voastre, aveţi nevoie de o busolă de calitate, cu care să măsuraţi cu acurateţe punctele cardinale. Staţi în faţa casei, ţineţi busola la nivelul taliei, paralel cu solul, iar apoi citiţi direcţia de orientare de pe cadran. În ştiinţa vântului şi apei, niciodată nu „estimăm“ direcţiile în funcţie de soare… trebuie să fim precişi! Dacă locuiţi la bloc, folosiţi orientarea întregii clădiri ca direcţie de orientare, DOAR DACĂ nu locuiţi peste etajul nouă, având un balcon mare sau o fereastră panoramică, prin care să poată pătrunde chi-ul. În acest ultim caz, în funcţie de cea din urmă se măsoară direcţia de orientare, deci puteţi citi busola din interiorul apartamentului.

CASE POZIŢIONATE PE AXA NORD/SUD

Dacă are orientare nordică ori sudică, locuinţa voastră este avantajată de chi-ul Dragonului, căci aparţine grupei de case estice, şi aduce beneficii persoanelor cu numărul Kua încadrat în grupa estică. Din păcate, 2006 este anul Câinelui, zodie aflată în conflict direct cu Dragonul. De aceea, este necesară întărirea Dragonului cu ajutorul energiei de Apă.

Casă cu orientare nordică: Aşezaţi un detaliu de Apă în dreptul uşii principale, lichidul trebuind să se afle în mişcare. Excelent ar fi un curs de apă ce pare a se deplasa către intrare, recomandare adecvată mai ales în 2006. Instalaţi detaliul de Apă înainte de prima zi a Anului Nou Chinezesc. Căutaţi unul cu un dragon inclus în design, pentru a sublinia simbolistica acestei fi inţe cereşti, şi aşezaţi un alt detaliu de Apă în spatele casei. Scopul acestuia din urmă este de a vă proteja de perturbarea aducătoare de furturi din sud.

Casă cu orientare sudică: Procedaţi asemănător, numai că apa cu dragonul trebuie amplasată în spatele casei, lângă uşa de acolo, iar în faţa reşedinţei este necesar celălalt detaliu de Apă, pentru combaterea stelei jafurilor. Dacă doriţi, mai puteţi aşeza în faţa locuinţei o pereche de rinoceri sau de Pi Yao, pentru o protecţie sporită.

CASE POZIŢIONATE PE AXA EST/VEST

Casele orientate spre oricare dintre aceste două puncte cardinale sunt afectate de energiile ambelor grupe, estică şi vestică, fiind excelente pentru cuplurile ale căror numere Kua sunt din grupe diferite.

Casă cu orientare estică:

Aceasta este aşezată în vest, apa trebuind amplasată în faţa casei. În est, energia lui 2006 este guvernată de Apă, datorită numărului 1 ce zboară aici. Această cifră simbolizează chi-ul de Apă, deci aşezarea unei decoraţiuni tipice elementului fl uid este benefică aici. Şi în acest caz, întăriţi Dragonul din est, căci animalul dominant al anului, Câinele, se află în conflict cu el. Pe lângă aşezarea apei în faţa reşedinţei, este crucial să instalaţi, concomitent, remedii din metal în toate camerele importante, ca şi în spatele casei. Aceasta pentru că direcţia de aşezare a locuinţei este vestul, punct cardinal perturbat de periculosul Wu Wang sau Cinci Galben. Trebuie utilizate pagoda celor cinci elemente, clopoţei de vânt metalici cu şase tije sau un ventilator ce „întoarce roata norocului“, pentru suprimarea perturbării menţionate.

Casă cu orientare vestică:

Remediile din metal, precum pagoda celor cinci elemente sau ventilatorul ce „întoarce roata norocului“, trebuie aşezate doar în foaier şi lângă uşa principală. În acest caz, Wu Wang afectează partea frontală a casei, deci aici este necesară energia de Metal. În spatele locuinţei (est), ar fi excelentă dispunerea unui detaliu de Apă, pentru ca răsăritul să rămână activat şi să vă aducă în continuare şansă, vouă şi familiei voastre.

CASE POZIŢIONATE PE AXA SUD-EST/NORD-VEST

Poziţionarea indică o locuinţă ce are de-a face şi cu grupa estică, şi cu cea vestică, sud-estul încadrându-se în prima grupă, iar nord-vestul, în cea de-a doua. În 2006, casele de pe această axă se bucură de steaua florii de piersic, ce aduce dragostea, dar sunt şi perturbate de steaua bolilor.

Casă cu orientare sud-estică:

Steaua bolilor se află în palatul frontal şi, dacă aici se află intrarea principală, deschiderea şi închiderea repetată a uşii va activa energiile de boală dacă nu veţi introduce aici o energie puternică de Metal Yang, pentru a consuma chi-ul nefast. Puteţi opta pentru clopoţeii de vânt metalici cu 6 tije şi

monedă cu cele 12 zodii (preferaţii mei în combaterea stelelor de boală) sau aşeza în sud-est un Wu Lou de alamă cu cei 8 Nemuritori. În spatele casei, în sectorul nord-vestic, aveţi grijă să NU apă anul acesta, pentru ca soţul să nu îşi găsească o amantă.

Preocupările romantice în afara cadrului familial pot provoca multe probleme şi o mare nefericire. Dacă familia voastră expusă acestui risc şi locuinţa voastră are această orientare, sugerez să instalaţi aici energie de Foc. Faceţi rost de o veioză cu sclipici şi puneţi-o în nord-vest, pentru a combate orice posibilă înclinaţie spre infidelitate. Merită să fiţi precaute.

Casă cu orientare nord-vestică:

În niciun caz să nu ţineţi detalii de Apă în zona frontală a locuinţei. Dacă apare apă aici, şansa fl orii de piersic este activată negativ, aducând doar probleme. În plus, aşezarea casei este afectată de steaua bolilor, putând apărea supărări şi necazuri. În faţa casei, în locul apei, ţineţi lămpi puternice sau, şi mai bine, o veioză cu sclipici. În spatele reşedinţei şi în toate dormitoarele, puneţi câte un set de clopoţei de vânt sau un Wu Lou de alamă. Energia Metal trebuie să vă umple casa în 2006, pentru ca membrii familiei să rămână sănătoşi în decursul anului astrologic, mai ales în lunile aprilie 2006 şi ianuarie 2007.

CASE POZIŢIONATE PE AXA SUD-VEST/NORD-EST

Această orientare ţine exclusiv de grupa vestică, casele cu orientarea spre sud-vest ori nord-est bucurându-se de noroc în 2006, căci energia lor este foarte bine sincronizată cu elementele anului, iar ambele direcţii beneficiază de stele faste.

Casă cu orientare sud-vestică:

Locatarii vor fi avantajaţi de un detaliu de Apă amplasat în faţa locuinţei, acesta activând spiritul indirect al perioadei lui 8, determinat de stelele zburătoare. În 2006, steaua de aici simbolizează puterea de conducere şi norocul de mentori, deci este benefică introducerea energiei de Pământ în sud-vest. Pentru a capta chi-ul pozitiv din spatele casei, menţineţi această zonă bine iluminată.

Casă cu orientare nord-estică:

Prezenţa energiei de Foc în faţa casei, în apropierea uşii principale, este excelentă. În acord cu energia perioadei lui 8, acest chi este benefic, deoarece energizează, simbolic, muntele de aici, în nord-est afl ându-se spiritul manifest al perioadei. Aşezarea mai multor bolovani aici ar trebui să activeze suficient energia sectorului. Spatele casei este avantajat de prezenţa Apei, ce activează spiritul indirect al perioadei. Proprietarii caselor ce se bucură de această poziţionare fastă SV/NE vor fi mai norocoşi dacă vor opera trecerea locuinţelor la perioada lui 8. Reşedinţele ar trebui supuse unor renovări, astfel ca acoperişul, pardoseala şi uşa principală să se înnoiască, prin schimbarea lor şi aplicarea unui nou strat de vopsea. Chi-ul proaspăt adus casei prin renovare este extraordinar pentru obţinerea unui Feng Shui pozitiv.

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 9 Pg. 38

0 Comments

Leave a Comment