2017/11/24 at 7:42 AM

a fost desemnat peştele Feng Shui pentru perioada 8, care a început în 2004, aşa cum arowana a fost considerat peştele Feng Shui pentru fosta perioadă a lui 7 (care a început în 1984). Se spune că acest peşte aduce stăpânului său enorm de multă şansă de prosperitate şi noroc în toate, de la bogăţie şi celebritate la dragoste şi fericire.Dezvoltat în 1996, prin încrucişări selective, popularitatea peştelui corn-cu-flori câştigă teren pe zi ce trece. Originile acestui peşte hibrid pot fi urmărite până la familia Ciclidelor, clasificată în genul Cichlasoma.Kua-ul sau trigrama pentru perioada lui 8 este Ken, care, printre altele, simbolizează muntele şi elementul pământ. Cea mai importantă trăsătură distinctivă a peştelui corn-cu-flori – cocoaşa de pe gât, care îi iese în evidenţă începând de la frunte – se spune că simulează muntele. Această excrescenţă cărnoasă, împreună cu masa lui musculară, contribuie la profilul în general pătrăţos, ce reflectă clar elementul pământ.

Ciclul Feng Shui care a trecut a fost perioada lui 7, guvernat de numărul Kua sau trigrama lui Tui, care simbolizează Metalul. Graţiosul arowana, cu aspectul său de lamă de sabie şi luciul său perlat atestă atributele metalice ale acestei trigrame.

O altă trăsătură distinctivă a peştelui corn-cu-flori sunt însemnele negre de pe laturile corpului său, care se dezvoltă pe măsură ce se maturizează peştele. Aceste însemne laterale se spune că seamănă cu numerele norocoase, caligrafia chineză, sau chiar cu fraze în arabă. Un peşte adult bine dezvoltat, cu nişte însemne excepţionale, s-ar putea vinde chiar pe sute de mii de dolari. Unii peşti corn-cu-flori au însemne laterale roz-roşiatice, în formă de inimi; aceştia se spune că aduc un noroc extraordinar în dragoste.

Cel mai agreat peşte al momentului în rândul pasionaţilor de acvarii şi ihtiologilor, peştele corn-cu-flori sau Hua Luo Han, trebuie expus la vedere, în zonele publice din casă ori birou, ca să invite în casa ta prosperitatea şi norocul.

0 Comments

Leave a Comment