2017/11/24 at 7:38 AM

Dintr-o serie de motive, chinezilor le-a plăcut dintotdeauna să aibă peşti în casă. Este un hobby care a supravieţuit timp de multe secole. Puternica motivaţie de a avea peşti în casă ţine de credinţa că aceştia semnifică întotdeauna abundenţa. Pronunţia cuvântului pentru „peşte“ este yu, identică, fonetic, cu a termenului pentru „belşug“. Dar semnificaţia transcende, bineînţeles, structura sonoră a limbii chineze. Se crede că mişcările graţioase ale peştilor înotând prin apă încurajează fluxul preţiosului chi Yang, în orice spaţiu pe care îl ocupă aceştia.

Dacă ţineţi peşti din considerente Feng Shui, aceştia trebuie să fie zglobii, bine hrăniţi (niciodată exagerat de mult), sănătoşi şi să trăiască într-o apă în mişcare, oxigenată şi filtrată temeinic. Atunci când se zbenguie fericiţi în iazul vostru, peştii atrag chi-ul pozitiv în gospodărie, aducându-vă norocul de belşug. Nu este neapărat să ţineţi peşti scumpi. Orice peşte auriu vă va creşte şansa; una dintre speciile cele mai frumoase şi necostisitoare este crapul chinezesc, care are, de fapt, o nuanţă vermillon strălucitoare, şi o codiţă şi aripioare lungi, unduitoare. Extrem de favorabil şi deosebit, el conferă un plus de culoare într-un iaz cu o peisagistică frumoasă.

Ideal este să aveţi un eleşteu lucrat manual, poziţionat într-o parte a reşedinţei ce este avantajată de elementul Apă – sud-vestul sau nordul grădinii. Sud-vestul este locaţia pentru spiritul tăinuit al perioadei lui 8, care, atunci când este hrănit cu apă, aduce noroc de bogăţie. Nordul are Apa ca element intrinsec, şi un ochi de apă cu o mulţime de peştişori mici (guppy coloraţi, de exemplu) poziţionat aici vă va spori fantastic şansele profesionale (promovări, oferte de lucru).

Câţi peşti trebuie să ţineţi? În cazul ideal, un multiplu de 9, dar, dacă se reproduc în iazul vostru, nu mai contează.

O ultimă observaţie – faptul de a ţine peşti este, în plus, o cale excelentă de a crea karma pozitivă, căci, în fiecare dimineaţă când îi hrăniţi, daţi dovadă de generozitate. Actul ar căpăta o şi mai mare semnificaţie dacă şi voi v-aţi gândi la el în acest fel… pentru că v-aţi induce în minte motivaţia altruistă.

0 Comments

Leave a Comment