2017/11/19 at 12:28 PM

are este dormitorul Feng Shui ideal? Să fie oare locul unde ne găsim alinarea, un loc pentru odihnă, un loc al iubirii? Sau privim camera de dormit ca pe refugiul cel mai de preţ? Pentru majoritatea oamenilor, el reuneşte toate aceste funcţii şi, deoarece dorim atât de multe de la dormitorul nostru, iată cum putem folosi practica vântului şi a apei pentru a amplifica toate aspectele pe care le urmărim.

Chris Yeo analizează elementele de design ale unui dormitor Feng Shui îmbietor.

Căutând iubirea

Dacă sunteţi în căutarea dragostei şi romantismului, luaţi în calcul aceste metode şi tabuuri bazate pe formulele Feng Shui. După metoda celor opt aspiraţii, sectorul sud-vestic simbolizează iubirea şi idilele, deci, dacă vreţi să vă găsiţi un partener, ar fi bine să vă culcaţi în colţul de sud-vest al dormitorului. Acest colţ trebuie, de asemenea, potenţat cu energizatori ai iubirii. Nu uitaţi şi de direcţiile de dormit după formula celor Opt Palate. Orientaţi tăblia patului spre punctul vostru cardinal nien yen sau al relaţiilor personale, calculat în funcţie de data de naştere. Apoi, activaţi sud-vestul cu un ingredient-cheie: energia Yang obţinută prin iluminarea de bun augur. Cum? Introduceţi corpuri de iluminat. Spoturile orientate în jos, cu lumină caldă, vor îmbunătăţi atmosfera Yang, creând un mediu prielnic pentru iubire. Alţi energizatori sunt abajururile decorative, de preferat cele roşii, texturate, care să imprime nuanţe roşii subtile spaţiului per global. Crearea unei ambianţe „roşii“ în dormitor dă tonul unei îmbunătăţiri în viaţa amoroasă, deoarece energiile sud-vestului se trezesc la viaţă cu ajutorul unui strop de chi de Foc.

Elementul Pământ din sud-vest este astfel puternic alimentat. Simbolurile dragostei, cum ar fi ideograma dublei fericiri, vă vor ajuta şi ele să vă construiţi o rampă de lansare către o viaţă plină de romantism. Le puteţi include ca picturi sau bibelouri. Dacă doriţi nu doar iubire, ci şi şansă de căsătorie, puteţi utiliza şi imaginea dragonului şi fenixului.

Cromatica dormitorului

Echilibrul coloristic din dormitor trebuie şi el luat în calcul. Într-un dormitor situat în colţul sud-vestic, de Pământ, utilizaţi o nuanţă bej pentru pereţi, ca să creaţi tonuri subtile de Pământ în încăpere. Placaţi duşumeaua cu materiale solide şi acoperiţi-o cu covoare în nuanţe pământii, pentru a armoniza ambianţa. Astfel, se creează totodată fundalul pe care puteţi adăuga în cameră alte culori mai pronunţate, Yang.

Tabuurile

Cel mai mare tabu în dormitor este să nu ţineţi niciodată oglinzi înăuntru, spunându-se că acestea atrag terţe părţi în relaţie. Totuşi, cât timp sunteţi single, ar fi , poate, o idee bună să folosiţi această interdicţie în avantajul vostru, pentru a-i da un prim imbold lui Cupidon.

Stelele zburătoare

Conform Feng Shui-ului stelelor zburătoare, casele din perioada lui 8 orientate spre sud-vest 2/3 se bucură de un sector al dragostei în plus. Aceasta datorită stelelor 4-1 a muntelui şi respectiv a apei, combinaţia ideală pentru norocul de idile. Activatorul cel mai bun pentru această configuraţie stelară îl constituie energia de Lemn, dar, pentru că plantele din dormitor sunt contraindicate în orice situaţie, puteţi energiza sectorul prin nuanţe de verde sau folosind mobilier din lemn.

Dormitorul pe bază de lemn ne permite să ne jucăm cu o amplă gamă de selecţii de material şi corpuri de iluminat. Tăblia patului din lemn ne deschide posibilitatea mai multor variante de esenţe şi culoare de lac. Alte elemente de Lemn pot să fie parchetul sau o bază solidă din lemn, de exemplu, cadrul de pat.

În acest scenariu, important este echilibrul cromatic. Introducerea articolelor din lemn natural creează în încăpere o schemă generală pe bază de maro, motiv pentru care devine necesară utilizarea tonurilor naturale, deschise, pentru a contrabalansa acest material ce absoarbe lumina.

Aşternuturile pastelate ne ajută să creăm o „pată“ complementară în decorul general.

Materialele & lumina

Materialele şi corpurile de iluminat utilizate pot afecta şi ele starea de spirit pe care încercaţi să o obţineţi. Niciun lucru în exces nu poate să fie bun. Evitaţi lumina prea intensă ori contrastul prea evident între culori şi piesele de mobilier, ca să nu exageraţi aspectul Yang al dormitorului. Zugrăveala albă de perete în combinaţie cu o cuvertură viu colorată ar putea crea o energie dezechilibrată în camera de dormit. Selecţia materialelor şi a mobilierului joacă un rol important în crearea ambianţei. Utilizarea extremelor cromatice Yin şi Yang, de exemplu seturile de canapele închise la culoare, în combinaţie cu o gresie de un alb strălucitor, poate genera conflicte. Mediile Yang înclină să transmită o duritate excesivă în încăpere, ele trebuind echilibrate prin tonuri mai temperate, fie prin accesoriile decorative de genul covoarelor, fie printr-un perete de o altă culoare, care să contrabalanseze accentele severe ale camerei.

Diversifi carea corpurilor de iluminat, de exemplu combinaţia de spoturi orientate în jos, aplice de tavan şi candelabre, constituie un alt tabu în proiectarea Feng Shui-ului pentru dormitor. Prea multe lămpi diferite în cameră vor copleşi, cu siguranţă, pe oricine doarme acolo.

Analog, utilizarea unor materiale ce „absorb“ lumina şi intensitatea insuficientă a luminii pot crea un dormitor excesiv de Yin. Becurile cu halogen creează mai degrabă „pete“ împrăştiate pe cuprinsul camerei, lăsând zonele esenţiale fie prea strălucitoare, fie în întuneric. Lămpile de perete şi veiozele de pe noptieră pot înălţa considerabil energia dintr-o încăpere, dar nu vă pot ajuta decât prin stabilirea unui ton coloristic, neputând crea o ambianţă de ansamblu. Aşternuturile şi covoarele în nuanţe închise absorb şi ele orice urmă de energie vitală pe care o aduceţi în cameră. Chiar dacă utilizaţi articole de decor ce promovează şansa în dragoste, acestea sunt complet anulate de lipsa de energie Yang, dormitorul devenind, în consecinţă, excesiv de Yin. Când vă proiectaţi dormitorul, luaţi mereu în calcul factorul de principiu, ce presupune crearea unei ambianţe generale care să vi se potrivească. Este important echilibrul dintre Yin şi Yang. Puteţi folosi, dispersat, corpuri de iluminat care să confere tonuri cromatice specifi ce, necesare pentru îndulcirea senzaţiei transmise de încăpere. Totuşi, echilibraţi imaginea de ansamblu alegând nuanţe de zugrăveală deschise sau panouri de perete din lemn natural, ce vor absorbi sau reflecta lumina ambientală excesivă.

Stilurile de pat

Alegeţi stilurile de pat echilibrând cromatica aşternuturilor. Evitaţi culorile din aceeaşi gamă, cum ar fi negrul pe maro, dar şi albul pe roşu. Alegeţi, în schimb, teme coloristice care să se completeze. Culorile naturale oferă cel mai amplu spectru în selecţia cromaticii. Secretul unui bun design al dormitorului îl constituie capacitatea de a echilibra culorile şi luminile astfel încât să se obţină un mediu tihnit, indiferent ce vreţi să activaţi – iubirea, sănătatea sau armonia.

0 Comments

Leave a Comment