2017/11/19 at 3:55 PM

CORALUL prezintă culori de la alb până la roşu intens şi arată ca o ramificaţie mai mult sau mai puţin încâlcită, cu diametrul cuprins între 0,2 şi 2,5 cm, formaţiunile coralifere putând acoperi arii foarte vaste, de zeci de kilometri (Marea Barieră de Corali).

Coralul era folosit din cele mai vechi timpuri în medicina populară, în special în diminuarea acneei, a durerilor oculare sau în combaterea tuberculozei.

Bucăţelele de coral roşu pot fi utilizate la confecţionarea unor pandantive sau talismane cu rol protector împotriva deochiului la copii, pentru a-i feri de efecte malefice, sau împotriva sterilităţii la femei. Din coral se pot confecţiona mărgele, brăţări, rozarii etc., binecunoscute în special pentru rolul protector, dar şi pentru efectul „cald“ şi plăcut al pietrei. Purtat de nativii zodiilor influenţate de planeta Marte sau de cei ce au ascendentul marcat de această planetă, coralul le va da posibilitatea de a contrabalansa efectele retrograde, negative şi agresive ale planetei Marte.

Coralul era folosit din cele mai vechi timpuri în medicina populară, în special în diminuarea acneei, a durerilor oculare sau în combaterea tuberculozei. Japonezii preparau din coralul roşu un sirop folosit la „purificarea“ sângelui. În cadrul cristaloterapiei, coralul este folosit (mai rar) în problemele de digestie, litiaze, hemoroizi, hepatite etc. Are, de asemenea, efect în echilibrarea personalităţii. În Feng Shui el poate fi folosit cu succes în sectoarele corespunzătoare renumelui, dragostei, prosperităţii şi copiilor, fiind un activator natural desăvârşit.

CHIHLIMBARUL are proprietatea de a absorbi energiile negative, ajutând în felul acesta la vindecarea corpului fizic şi îndepărtarea suferinţelor. Este util, de asemenea, celor care cad prea uşor în stări depresive ori celor care au tendinţe suicidale. În Brazilia, chihlimbarul este folosit atât ca remediu în medicina alternativă, cât şi ca un fel de pavăză împotriva „răului“ trimis de vrăjitoare. Prin plasarea unor bucăţi de chihlimbar pe părţile dureroase ori deasupra organelor interne, se revitalizează respectivele ţesuturi. Şiragurile şi pandantivele create din chihlimbar sunt folosite în special pentru protecţia împotriva farmecelor şi pentru anularea efectelor generate de blestemele de familie. În Feng Shui, chihlimbarul activează sectoarele „ajutoare“, „copii“ şi „prosperitate“.

SAFIRUL. Făcând parte din categoria pietrelor preţioase, safirul posedă, pe lângă valoarea materială, şi reale virtuţi tămăduitoare, efectele sale benefice fiind resimţite în special de nativii din zodia Fecioarei (24 august – 23 septembrie). Safirul este asociat cifrelor 2 şi 11 în mistica numerologică, ceea ce sugerează caracterul dual, dar şi strălucire şi longevitate. Are o cromatică foarte variată, ce cuprinde nuanţe de albastru, auriu, violet, por tocaliu, verde-închis, galben-lămâie şi alb, existând în natură inclusiv safi re multicolore. Totuşi, în ciuda faptului că unele varietăţi colorate pot fi deosebit de scumpe, cea mai apreciată este cea în nuanţa specifi că „albastru-safir“. ªi în cazul safirelor există varietatea stelată: la o iluminare exterioară, se poate observa în interiorul acesteia o imagine în formă de stea cu şase colţuri.

Din cele mai vechi timpuri, safirul a fost considerat una dintre pietrele cu cea mai mare putere magică, fiind folosit foarte des ca talisman protector.

Este asociat cu copilăria, cu toamna, cu planetele Venus, Jupiter şi Marte, cu steaua fixă cunoscută sub numele de Capra (din constelaţia Gemenii), cu ora 10, iar dintre zilele săptămânii, cu marţi şi vineri (safirul stelat este asociat doar cu marţea). Dator ită culor i i sale albast re, şi-a dovedit eficacitatea în cazul problemelor de exprimare, dar şi al celorlalte probleme legate de chakra poziţ ionat ă în regiunea gâtului (Vishuda Chakra), centru energetic ce guvernează activitatea glandelor tiroide, dar şi comunicarea interpersonală. Safi rul intervine în dezintoxicarea organismului, precum şi în protecţia împotriva radiaţiilor, şi amplifică act ivitatea sistemului muscular. Are efecte benefi ce în echilibrarea sistemului nervos, în cazuri de depresii, stres ori hiperactivitate. Ajută mamele care au probleme de lactaţie. Diminuează durerile şi ajută organismul în prelucrarea materiilor nutritive, în special a proteinelor. Pe linie metaf izică şi spir ituală, safi rul are efecte benefi ce în cazul proiecţ iilor astrale, în telepatie, clarvedere etc. Ajută la atingerea stărilor de conştiinţă superioară, la acordarea şi armonizarea cu Eul superior. Datorită efectului său asupra spiritului, corpului şi suf letului, safi rul ajută la o mai uşoară atingere a păcii interioare.

În Feng Shui, safirul activează toate sectoarele guvernate de elementele Apă, Pământ şi Metal, creând un chi puternic, favorabil în special cuplurilor ce-şi doresc copii.

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 12 Pg. 28

0 Comments

Leave a Comment