2017/11/19 at 4:09 PM

Pietrele au început să fie utilizate ca leac datorită descoperirii neobişnuitelor lor proprietăţi, cum ar fi conductibilitatea electrică (cuarţ, turmalină) sau magnetismul (hematit). Astfel, tratamentul constă în aplicarea pietrelor singure, sau în diferite combinaţii, pe anumite locuri cu probleme, dureroase ori pe centrii nervoşi sau cei energetici (chakre).

Se spune că atlanţii foloseau, în orice metodă de vindecare, teoria rezonanţei. Atunci când foloseau lumina, sunetul, câmpul electro-magnetic, energiile cosmice şi alte surse puternice de energie vibraţională, tămăduitorii urmăreau să echilibreze câmpul energetic al persoanei care dorea să se însănătoşească. Practicile bazate pe rezonanţă au ca fundament cele mai generale legi ale fizicii. Toate lucrurile care există în Univers sunt, în fapt, forme de manifestare a energiei purtătoare de informaţie. Astfel, toate lucrurile au din start o anumită frecvenţă proprie la care corpul lor fizic vibrează.

Atunci când mintea, corpul sau spiritul nostru îşi pierd echilibrul, fapt care se manifestă în final prin apariţia stării de boală, putem schimba vibraţia, în sensul reechilibrării, creând armonia ca stare a sănătăţii depline.

Dar ce spune legea rezonanţei? Aceasta postulează faptul că, atunci când un sistem vibraţional (corp fizic) intră în contact cu alt sistem vibraţional (alt corp fizic), vibraţia corpului mai slab îşi va ajusta energia pentru a se potrivi cu corpul mai puternic. Putem spune că vibraţia corpului mai puternic o echilibrează pe cea a corpului mai slab.

Toate lucrurile care există în Univers sunt, în fapt, forme de manifestare a energiei purtătoare de informaţie.

În cristaloterapie, această lege funcţionează foarte eficient. Atunci când mintea, corpul sau spiritul nostru (toate acestea fiind forme de manifestare a energiei, ce vibrează cu o anumită frecvenţă) îşi pierd echilibrul, fapt care se manifestă în final prin apariţia stării de boală (la unul dintre nivelurile fizic, mental sau emoţional), putem schimba vibraţia, în sensul reechilibrării, creând armonia ca stare a sănătăţii depline. Punctul de vedere al medicinei alopate este acela că trebuie să acţionăm asupra corpului fizic. Într-adevăr, în cazul unor traume foarte mari sau al unor boli acute, tratamentul alopat este cel mai eficient. Dar există situaţii în care, deşi simptomele au dispărut, dezechilibrul energetic este încă prezent şi se va manifesta din nou ca un dezechilibru între corp, minte şi spirit. Ce am putea face pentru a modifica această vibraţie? Din punctul de vedere al legii rezonanţei, trebuie să introducem un câmp de vibraţie mai puternică, ce va modifica vibraţia mai slabă a corpului dezechilibrat, pentru ca, în final, cele două să se potrivească. Peste tot în jurul nostru se afl ă unele dintre cele mai puternice surse de energie de pe planetă. Dintre ele, putem enumera câmpul vibraţional al Pământului (Akasha) şi al nenumăratelor minerale, tipurile de energie luminoasă şi cromatică, vibraţia sunetului etc. Puterea de vindecare a acestor surse vibraţionale este bine cunoscută încă de pe vremea atlanţilor, când era utilizat în special câmpul energetic al Pământului, acesta fiind direcţionat prin intermediul cristalelor de cuarţ.

În zilele noastre, aceste instrumente şi surse de energie sunt redescoperite, de pildă laserele, care sunt nişte instrumente foarte puternice şi care folosesc minerale (rubinul, safirul, smaraldul) şi o sursă de lumină foarte puternică. Scopul lor este de a crea un fascicul de energie, care poate fi folosit pentru a schimba structura fizică actuală a unui compus.

Pentru a utiliza rezonanţa ca principiu vindecător, cristaloterapia îmbină vechea teorie a atlanţilor cu fizica cuantică modernă. Astfel, vibraţia cristalelor şi a diferitelor pietre este foarte puternică datorită faptului că ele însele sunt în rezonanţă cu mai marele câmp de energie al Pământului. Mai departe, oamenii reacţionează puternic la aceste cristale şi pietre deoarece chiar organismul lor conţine minerale, acestea intrând în rezonanţă cu vibraţia mai puternică a cristalului. În felul acesta, atunci când ne afl ăm în preajma unor cristale, vibraţia noastră se schimbă, la fel şi câmpul energetic, ceea ce ne face să ne simţim altfel.

Totul este energie, şi ceea ce face ca lucrurile să fie solide este frecvenţa energiei, rata vibraţiei sale.

Instrumentele pe care le utilizează cristaloterapia sunt foarte simple. În primul rând, în cadrul terapiei se acordă atenţie „cristalului uman”. Apoi trebuie să acordăm atenţie cunoştinţelor despre minerale.

Cel de-al treilea element important este cunoaşterea practicii rezonanţei. Primul instrument menţionat mai sus este „cristalul uman“. Acest concept are o importanţă considerabilă în practicarea cristalo terapiei. Aşa cum am menţionat mai sus, toate lucrurile fizice sunt, de fapt, energie. Deşi se tot vorbeşte despre aceasta, de prea puţine ori suntem pe deplin conştienţi că aşa este. Totul este energie şi ceea ce face ca lucrurile să fie solide este frecvenţa energiei, rata vibraţiei sale. Această rată a vibraţiei trebuie să se încadreze în nişte limite restrânse pentru ca un lucru să apară ca fiind fizic. În acest caz, lucrurile se întâmplă în anumite moduri, ceea ce face ca ele să capete anumite forme care compun extraordinara noastră realitate aici, pe plan fizic. Tot ceea ce există în realitate este construit din aproape acelaşi lucru. Atunci când spargem un obiect solid, de exemplu o piatră, acesta devine mai multe particule, mai mici, care la rândul lor sunt compuse din particule din ce în ce mai mici, până la molecule. Cea mai mică particulă este quarkul.

Corpul nostru fizic este o manifestare a acestor particule infime, care se unesc în particule mai mari, iar apoi se reunesc în comunităţi de atomi. Atomii se reunesc la rândul lor şi formează structurile cristaline ale moleculelor, iar acestea se adună pentru a forma „comunităţi“ şi mai complexe şi minunate, cum ar fi părul, pielea, dinţii, oasele, sângele etc. Cel mai uimitor lucru este faptul că moleculele de fier care există în organismul nostru sunt exact la fel cu moleculele de fier care există în cuiele din acoperiş sau în sângele unui fluture care zboară pe lângă noi. Toate aceste comunităţi pe care noi le numim molecule de fier vibrează în aceeaşi bandă de frecvenţă, indiferent dacă sunt în corpul nostru sau în noroi. Cristalul de cuarţ cu care ne acordăm este compus din aceleaşi molecule de silicat din care sunt compuse şi ţesuturile noastre, dar şi nisipul de pe plajă; toate vibrează la aceeaşi rată de frecvenţă!

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 11 Pg. 24

0 Comments

Leave a Comment