2017/09/26 at 10:55 AM

Conform străvechilor principii ayurvedice, ghimbirul este cel mai sattvic dintre toate condimentele, inducând o stare mentală calmă şi meditativă. Această veche băutură indiană este un decoct de condimente ce stimulează circulaţia, ajută la combaterea febrei şi susţine organismul în lupta împotriva infecţiilor. Este, de asemenea, şi o foarte bună băutură decongestionantă pentru un nas înfundat şi pentru congestiile pieptului.Ingrediente (pentru 2-3 porţii)15 g rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiată rondele1 beţişor de scorţişoară4 cuişoare4 boabe de piper1 linguriţă seminţe de coriandru600 ml apă recemiere după gust (opţional)felii de lămâie (opţional)Puneţi condimentele şi apa într-o oală şi daţi într-un clocot. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, apoi strecuraţi. Îndulciţi cu miere sau adăugaţi o felie de lămâie. Beţi o ceaşcă, cât mai fierbinte, de 3-6 ori pe zi, dacă persistă simptomele acute.Sursa articolului: Anne McIntyre, „Băuturi vindecătoare”, Pro Editură şi Tipografie, 2006

Source: Lumea Feng Shui: online – articol pe larg

0 Comments

Leave a Comment