2017/11/19 at 4:13 PM

Toate pietrele preţioase şi semipreţioase care reprezintă prosperitatea posedă o forţă vitală ce le conferă o semnificaţie importantă în Feng Shui. Şi, aşa cum apa este cea mai importantă în ceea ce priveşte banii şi norocul de bogăţie, tot aşa pietrele şi munţii – care ţin de elementul Pământ – guvernează tot ceea ce implică relaţiile şi familia. Pietrele preţioase şi semipreţioase funcţionează drept colectori şi controlori ai forţei vitale ce guvernează interacţiunile şi relaţiile noastre cu ceilalţi. Iar pentru relaţiile de iubire, extrem de eficientă este utilizarea ametistului, piatra preţioasă de culoare violet care variază de la nuanţa lila-pal până la cea vineţiu-închis.

Pietrele de ametist care conţin o doză puternică de energie yang sunt purtătoarele unui chi al pământului extrem de puternic. Dacă găsiţi ametistul adecvat, îl puteţi folosi pentru a păstra mereu vii dragostea şi romantismul în căsnicia voastră. El poate chiar „salva” o căsnicie care a început să se strice din cauza intervenţiei unei terţe persoane.

ALEGEREA AMETISTULUI. Căutaţi ametiste care să conţină cristale mari şi strălucitoare. Nu folosiţi niciodată unele care sunt ciobite sau crăpate – acest lucru este considerat nenorocos. Dacă ametistul se sparge după ce l-aţi adus acasă, înlocuiţi-l. De asemenea, căutaţi o piatră care să aibă o formă aproximativ rotundă sau pătrăţoasă, pentru că această formă se potriveşte oricui. Numai persoanele care ţin de elementul Foc sau Pământ (conform numărului Kua personal) pot beneficia de pe urma unei pietre triunghiulare, care reprezintă Focul.

Este bine ca ametistul să fie mai mult bombat decât plat. Cu cât este mai bombat, cu atât va exista mai multă iubire în relaţie.

Ametistul respectiv trebuie să vă atragă. Dacă, atunci când îl vedeţi, simţiţi imediat că vă place, atunci este piatra potrivită.

RITUALUL. După ce aţi găsit un ametist potrivit, aduceţi-l acasă şi curăţaţi-l de energiile impure pe care le-ar fi putut capta la magazin. Puneţi-l în apă sărată vreme de şapte zile şi şapte nopţi. Dacă vreţi ca ametistul să fie purificat foarte bine, puneţi-l în apă care a stat la lumina soarelui (şi astfel a fost energizată) în jur de trei ore. Puteţi folosi şi apă de ploaie (venită din cer) ca să spălaţi ametistul.

După ce piatra a fost pregătită astfel, alegeţi o zi şi o oră favorabilă pentru a o aşeza în dormitor, consultând Almanahul Chinezesc, dacă dispuneţi de unul. În cazul contrar, realizaţi acest ritual în prima sau a cincisprezecea zi după calendarul lunar, adică în zilele cu lună nouă sau lună plină. Realizaţi-l întotdeauna dimineaţa, înainte de ora 11. Legaţi o sfoară roşie în jurul bazei pietrei. Acest lucru va trezi în mod simbolic ametistul şi îl va umple cu o preţioasă energie yang. Apoi duceţi-l în dormitorul conjugal şi puneţi-l sub pat.

Legaţi piatra cu o sfoară roşie de piciorul patului, pe partea pe care dormiţi. Taoiştii consideră această practică o protecţie puternică împotriva infidelităţii soţului. Dacă puteţi, încercaţi să îl determinaţi pe bărbat să doarmă pe partea stângă. Aceasta înseamnă că ametistul trebuie să fie legat la unul dintre picioarele patului, pe partea dreaptă.

Piatra pe care o folosiţi nu trebuie să pară moartă, pentru că ar putea duce la boli şi energii letargice. Pietrele „moarte” sunt cele care par anoste sau vătămate ori care au fisuri. Iar dacă ametistul pare înceţoşat sau adună praf, simpla ştergere cu o cârpă nu este suficientă. Trebuie să îl reenergizaţi, aşezându-l în lumina puternică a soarelui, în lumina lunii sau în bătaia ploii. Acestea sunt energizante naturale care vor aduce o viaţă nouă ametistului vostru, iar acesta, la rândul lui, va aduce o viaţă nouă relaţiei voastre.

Sursa articolului:

publicat online: 2/2/2009 12:00:00 AM    

0 Comments

Leave a Comment