2017/11/24 at 7:31 AM

http://lfs.ro/wp-content/uploads/2015/07/T-083.jpgS-a scris mult despre stimularea energiilor de bogăţie, relaţii şi familie prin Feng Shui, dar cum rămâne cu sănătatea? Putem folosi Feng Shui ca să obţinem o stare optimă de sănătate? Ca răspuns, permite-mi să îţi împărtăşesc o povestioară.Dintotdeauna m-am implicat activ în domeniul medicinei complementare, pentru că am deţinut timp de 8 ani un Centru de Medicină Complementară, unde am şi practicat. Cât am locuit în Malaiezia, am fost în permanenţă „indispus”, sufeream de migrene şi petreceam o groază de timp în pat. În ciuda tuturor cunoştinţelor mele, a faptului că respectam dieta, beam sucuri, luam medicamente fitoterapeutice şi alopate etc., pur şi simplu nu puteam să îmi ameliorez vizibil starea sănătăţii, sau mai degrabă a bolii. Doctorul meu, deşi a fost drăguţ şi m-a sprijinit, a rămas şi el perplex, pentru că toate analizele de sânge arătau rezultate excelente. Apoi am citit cărţile lui Lillian Too, m-am înscris la cursurile ei de maeştri practicieni, am învăţat despre Feng Shui, şi am găsit ultima piesă din puzzle.

Aşadar, răspunsul la propria mea întrebare este: DA! Feng Shui poate, cu siguranţă, să orienteze sănătatea în direcţia potrivită, cu toate că, bineînţeles, alimentaţia sănătoasă, exerciţiile adecvate şi controalele periodice au şi ele o contribuţie majoră. Acum, am introdus Feng Shui în regimul meu sănătos şi sper ca acest articol va convinge pe mulţi alţii să facă la fel.

Planul casei:

P: Casa ta are formă regulată, adică dreptunghiulară ori pătrată, sau îi lipsesc unele colţuri? Arhitectura modernă se fereşte deseori de aşa-numitul aspect de „cutie”, iar rezultatul sunt săgeţile otrăvite (shar chi) şi/sau lipsa anumitor sectoare.

S: Completează zonele care lipsesc din casă ori grădină cu lumini aşezate în locul unde ar trebui în mod normal să fie colţul sau colţurile absente. Abate toate săgeţile otrăvite dinspre coloane, colţurile ascuţite etc. cu plante, draperii din material textil, orice îndulceşte sau acoperă „muchiile ascuţite”.

Uşa casei:

P: Cum este orientată?

S: Încearcă să îţi orientezi intrarea principală în casă cu faţa la direcţia ta cea mai bună (cum te uiţi din interior în afară). Dacă uşa este cu faţa la vreuna din direcţiile tale nefaste, încearcă să foloseşti altă uşă ca să intri şi să ieşi din casă. Dacă nu se poate nici lucrul acesta, încearcă, atunci când ieşi şi intri în casă, să ţii corpul într-un unghi din care stai cu faţa spre una din direcţiile tale faste. Dacă şofezi, poţi în plus să încerci să îţi parchezi maşina astfel încât să te apropii de ea dinspre (şi să mergi înspre) o direcţie favorabilă.

P: Poţi să identifici vreo săgeată otrăvită aţintită spre uşa casei tale? Săgeata poate lua forma unui stâlp de tensiune, unei alei, unei străzi, unui unghi de perete/acoperiş aparţinând altei clădiri etc., dacă acestea ţintesc direct către uşa casei tale.

S: Ascunde-ţi uşa principală de săgeţile otrăvite. Foloseşte arbuşti, ghivece cu plante, copaci, dar ţine minte să păstrezi armonia generală. Cartea lui Lillian Too, „Feng Shui pentru grădină”, oferă excelente ilustraţii şi soluţii.

Dormitorul principal:

P: În ce sector al casei ai poziţionat dormitorul – este cumva o direcţie nefastă pentru tine?

S: Cea mai bună soluţie este, evident, să te muţi într-un dormitor poziţionat fie în cea mai bună poziţie, fie în poziţia favorabilă imediat următoare. Dacă lucrul aceste este absolut imposibil, nu îţi rămâne decât să improvizezi. Încearcă să faci astfel încât tăblia patului să se reazeme de un perete solid, cu faţa spre direcţia ta sheng chi sau tien yi (cum te uiţi din exterior spre interior). Wu Lou sunt excelenţi pentru sănătate, protecţie şi longevitate, deci pune un Wu Lou lângă pat sau cumpără unul mic, de jad, şi poartă-l în jurul gâtului.

P: Spre ce direcţie eşti cu capul când stai întins în pat?

S: Fii atent să ai ceva solid la spatele capului când dormi. Capul trebuie să fie orientat spre cea mai bună sau cea de-a doua direcţie favorabilă pentru tine. Dacă tăblia patului stă sub o fereastră, ţine perdelele sau jaluzelele trase, ca să creezi un fundal (sprijin) solid.

P: Ai patul în poziţia coşciugului (cu picioarele orientate direct spre uşă)?

S: Pune un paravan/panou între capătul patului şi calea de acces. Dacă nu ai spaţiu pentru un paravan solid, poţi să cumperi o draperie de voal şi să o atârni de tavan, pentru a crea o separaţie colorată şi subţire.

P: Te „loveşte” vreo săgeată otrăvită în timp ce dormi? Ai grijă să nu se creeze involuntar o săgeată otrăvită din cauza unei uşi deschise. Grinzile pot şi ele să fie „presante” şi, prin urmare, „otrăvite”.

S: Modifică unghiul uşii deschise, ca să nu te mai „străpungă” în somn. Îndulceşte colţurile stâlpilor, protuberanţelor etc. ascunzându-le după eşarfe, draperii de voal, materiale textile etc. NOTĂ: nu se pun plante în dormitor. Pune clopoţei de vânt, două tije de bambus sau un evantai în dreptul grinzilor, ca să combaţi energiile negative.

P: Te vezi într-o oglindă atunci când stai întins în pat? Aceasta face să pară că mai este altcineva în cameră pe timpul nopţii, o persoană care nu doarme niciodată – ce tulburător!

S: Acoperă oglinda pe timpul nopţii sau mut-o în alt loc. În designul modern, uşile cu oglinzi ale dulapurilor sunt aşezate la capătul sau pe o anumită parte a patului. Ca soluţie simplă, leagă o sârmă îmbrăcată în plastic de-a lungul dulapului şi agaţă de ea o perdea, ca să acoperi uşile. Când ai nevoie să umbli în dulap, trage pur şi simplu perdeaua, având totuşi convingerea că la noapte vei dormi în pace, cu perdeaua trasă peste oglinzi.

Bucătăria:

P: Ai aragazul conectat la nişte ţevi sau cabluri electrice ce pornesc dintr-o direcţie nefastă pentru tine?

S: Ai grijă să găteşti preponderent la un aparat racordat la fire ce vin dinspre direcţia ta Tien Yi (a doua cea mai favorabilă).

În general:

A doua cea mai favorabilă direcţie a ta, sau Tien Yi, este direcţia ce trebuie folosită în caz de dureri de cap, migrene sau alte probleme de sănătate. Aceasta ar fi cea mai bună locaţie pentru spaţiul tău de dormit şi pentru amplasarea tăbliei patului. Medicamentele pot să sublinieze faptul că suntem „bolnavi”. Toţi avem nevoie de medicamente la un moment dat, dar ele trebuie ţinute într-un dulăpior sau într-un sertar. Ar fi mai bine să le dai un alt nume în mintea ta, de exemplu „pastile pentru sănătate”. Poţi chiar să confecţionezi o etichetă cu această nouă denumire şi să o lipeşti de dulăpior, sertar, sau spaţiul unde îţi păstrezi medicamentele. Puterea minţii nu trebuie niciodată subestimată, deci ai grijă cum ţi-o programezi. Când vorbeşti, foloseşti termenul „boală”, sau termenul „însănătoşire”?

Pentru mai multe informaţii despre determinarea direcţiilor şi locaţiilor favorabile, pentru crearea unui Feng Shui excelent, puteţi cumpăra cartea lui Lillian Too, „Feng Shui în practică”.

1 Comments

Leave a Comment