2017/11/19 at 3:51 PM

În Feng Shui, atât exteriorul, cât și interiorul au o importanță considerabilă. Nicio clădire nu poate fi judecată ca o entitate separată, așa încât trebuie să luați în considerare și împrejurimile locului în care vă desfășurați activitatea. În plus, țineți cont de principiile Feng Shui atunci când hotărâți modul cum vor fi aranjate birourile.

 

ÎMPREJURIMILE

Atunci când căutați un sediu pentru afacerea voastră, verificați mai întâi Feng Shui-ul general al clădirii. Luați în considerare „săgețile otrăvitoare” îndreptate spre clădire (adică structurile amenințătoare ce țintesc spre ea), dispunerea acesteia în ansamblul de clădiri și profilele imobilelor învecinate, precum și caracteristicile străzilor din apropiere și direcția în care se desfășoară traficul.

Clădirile care par îmbrățișate cu blândețe de artere rutiere cu un trafic calm se bucură de un bun Feng Shui, la fel și clădirile care dau spre un parc sau o grădină. Existența unui spațiu liber în fața intrării principale conferă un mare noroc în afaceri, deoarece energia favorabilă se poate aduna și fortifia înainte să intre în imobil. Copacii și terenul mai înalt, precum și clădirile mai înalte din spatele unui sediu conferă protecție, în timp ce clădirile din stânga ar trebui să fie puțin mai înalte decât cele din dreapta.

Întotdeauna este util să observați cum sunt dispuse străzile din jurul clădirii respective și cum se desfășoară traficul. Astfel aflați informații despre caracteristicile curenților de energie din jurul biroului. Este bine să examinați formele și dimensiunile clădirilor vecine, precum și înălțimea lor. Dacă imobilul în care se află firma este „copleșit” de clădiri mai înalte și mai mari, acest lucru este extrem de nefavorabil.

Atunci când o anumită clădire are un Feng Shui nefavorabil, sunt afectate negativ birourile din întreg edificiul, deși nu toate în aceeași măsură. În general, cu cât birourile se află mai sus în clădire, efectele negative sunt diminuate.

 

Căile de acces spre clădire

Trebuie neapărat să verificați arterele rutiere din jurul clădirii și direcția în care se desfășoară circulația. Joncțiunile în formă de T sau Y care dau direct spre clădire sunt dăunătoare, pe când, dacă există mai multe străzi care duc oblic spre aceasta și sunt puțin înclinate în jos, se crede că Feng Shui-ul este foarte bun, pentru că energia norocoasă este direcționată spre clădire. Totuși, înclinația nu trebuie să fie prea mare, pentru ca energia să nu se transforme într-una rapidă, nefavorabilă.

Clădirile aflate cu fața spre un rond se bucură și ele de un bun Feng Shui, pentru că traficul în sens giratoriu aduce curenți favorabili de energie spre imobilul respectiv. Este și mai bine atunci când spre rond duc mai multe străzi.

Drumurile suspendate sunt considerate amenințătoare pentru clădire, semănând cu niște cuțite tăioase. La fel de nefavorabile sunt și clădirile care dau spre intersecții. Totuși, această situație poate fi remediată prin plantarea unui pâlc de copaci care să blocheze vederea spre intersecție.

 

INTRAREA PRINCIPALĂ

Feng Shui-ul general al unei clădiri depinde și de intrarea sa principală. Aceasta din urmă trebuie să fie, prin mărimea sa, direct proporțională cu clădirea și, de preferat, să dea spre o direcție favorabilă. În cazul în care cumpărați clădirea, puteți alege una care să fie orientată spre o direcție personală norocoasă. Dacă închiriați un spațiu pentru birouri într-o clădire, puteți folosi îndrumările referitoare la orientări în general: orientarea spre sud aduce noroc, la fel și cea spre sud-est, care reprezintă bogăția. Ideal ar fi, totuși, ca ușa principală să fie îndreptată spre o direcție favorabilă pentru patron sau pentru directorul general al companiei, în funcție de anul nașterii sale.

La fel de importante precum intrarea în clădire sunt și intrarea în spațiul propriu-zis alocat firmei și cea din biroul vostru. Acestea nu trebuie să se deschidă spre o toaletă sau spre un lift, nici să fie față în față cu o altă ușă, căci acest din urmă lucru generează certuri în cadrul firmei. În cazul în care ușa se află vizavi de o fereastră deschisă, energia va ieși pe fereastră afară, prin urmare și această situație trebuie evitată. Țineți cont de aceste recomandări și atunci când este vorba despre ușa din spate a biroului.

 

AMENAJAREA BIROURILOR

Aceasta trebuie realizată în așa fel încât să favorizeze curgerea domoală a chi-ului în spațiul respectiv. Pereții despărțitori și mesele de lucru trebuie aranjate în așa fel încât nimeni să nu stea cu fața spre un colț proeminent. Prezența plantelor este foarte importantă, pentru că ele pot masca „săgețile otrăvitoare” (muchiile diverselor obiecte de mobilier, ale stâlpilor, colțurile ieșite în afară etc.). De asemenea, plantele ajută la stabilirea unui echilibru între yin și yang, aducând elemente naturale într-un mediu artificial, creat de mâna omului.

Alte structuri nefavorabile dintr-un birou sunt grinzile expuse. Ele ar trebui camuflate cu ajutorul unui tavan fals, iar sub ele nu ar trebui să se afle mese de lucru sau scaune. Dacă există asemenea grinzi în biroul unui director, ele ar trebui neutralizate cât mai repede, pentru că altfel va fi afectat întreg departamentul. Grinzile expuse pot provoca dureri de cap personalului și îi pot afecta creativitatea, prin urmare trebuie evitate cu orice preț, iar dacă acest lucru nu este posibil, atunci trebuie măcar să fie ascunse vederii.

0 Comments

Leave a Comment