2017/11/19 at 3:50 PM

Cum se naște nevoia de mai multă spiritualitate? Este vorba despre niște nevoi ce se fac resimțite în felul în care reacționăm față de evenimente și oameni? Resimțim nevoia de hrană spirituală ca pe un flash revelator însoțit de senzația necesității? Sau trezirea personală este ceva ce încolțește într-o persoană, crește încetișor și apoi înflorește complet atunci când apar semnele trezirii?

 

Să presupunem că sunteți bolnavi și suferiți. Cineva vă sugerează să vă înconjurați capul și trupul cu o aură aurie, tămăduitoare, de lumină. Așadar, închideți ochii, stând în pat, și vă imaginați mai întâi cum capul vostru, apoi trupul vostru sunt înconjurate de un halo galben-auriu, din care raze strălucitoare de lumină se împrăștie în exterior, în cele zece direcții. Apoi razele revin înapoi, încărcate cu energie tămăduitoare din Cosmos. Când deschideți ochii, vă simțiți mai bine și durerea a cedat. În seara următoare, faceți această vizualizare din nou și, și de această dată, vă simțiți mai bine. În acest caz, boala provoacă o transformare și micul vostru succes vă îndeamnă să mergeți mai departe.

 

Încredeți-vă în sinele vostru superior și fiți propria voastră călăuză.

 

Să presupunem că ați suferit o decepție din dragoste și vă simțiți neajutorați și singuri. Stați lângă fereastră, uitându-vă în gol, și prin minte vă trec gânduri care vă stârnesc lacrimile. Vă gândiți la dățile acelea când partenerul(a) vostru(voastră) a dat de înțeles că nu-i mai pasă de voi, doar că ați fost prea orbi ca să vedeți asta. Vă amintiți că cineva v-a spus odată că cea mai bună modalitate de a „drege” o inimă frântă este să vizualizați o lumină albă orbitoare în centrul inimii voastre. Încetul cu încetul, lumina vă alină și capătă culoarea albastru-deschis, iar voi vă simțiți „spălați” de razele vindecătoare ale acestei lumini albastre. Lumina crește în intensitate și albastrul devine din ce în ce mai închis, până când are culoarea pietrei lapislazuli și voi sunteți încălziți de aceasta. În cele din urmă, vă simțiți atât de relaxați încât vă puneți în pat și dormiți ca un prunc. În dimineața următoare, când vă treziți, sunteți mai puțin îndurerați. Închideți ochii și invitați lumina în inima voastră încă o dată. Există în voi ceva atât de puternic, încât are capacitatea de a transforma sentimentele negative într-unele pozitive.

Momentele de trezire sunt aproape întotdeauna provocate de un mic impas. Gânduri întâmplătoare ce se cristalizează din experiență ar putea să vă spună ceva ce trebuie să știți. Atunci când sunteți pregătiți, aceste percepții vă vor trimite semnale că în curând veți deveni conștienți cu privire la un alt aspect al vostru. Fiecare situație, fiecare suferință ne poate spune multe despre noi înșine.

 

SEMNE ALE TREZIRII SPIRITUALE

Atunci când semnele trezirii încep să fie atrase de aura voastră, veți descoperi că multe lucruri pe care nu le știați sau cu privire la care erați sceptici vă potopesc acum ca o ploaie căzută din cer. Pentru unii, semnele trezirii se pot manifesta prin cărțile pe care încep să le citească, programele pe care încep să le urmărească la televizor sau prietenii întru spirit de care se simt atrași. Trezirea spirituală se produce în mii de feluri. Buddha a vorbit despre 84.000 de moduri de a atinge iluminarea.

O frunză căzătoare vă poate pune pe gânduri. Statul la soare, pe o plajă, ascensiunea pe un munte, pregătirea unei mâncări, rugatul într-o biserică, o puja, vizitarea unor locuri sfinte – fiecare și toate la un loc conțin scânteia divină care așteaptă să încolțească și să se dezvolte în prezența persoanei cu afinitățile potrivite, cu care se află pe aceeași lungime de undă.

Este important să observați semnele atunci când apar, dar nu este necesar să vă pripiți și să vă aruncați către ceva ce vă pare încărcat de spiritualitate. Nu fiți prea nerăbdători să lăsați pe altcineva să se ocupe de spiritul vostru și fiți precauți atunci când este vorba despre primirea cu brațele deschise a fiecărui om sfânt ce vă iese în cale.

Există niște îndrumări de bază pe care le puteți urma:

  • Adevărata spiritualitate creează întotdeauna o energie iubitoare. Este întotdeauna pozitivă și niciodată negativă. Nu promovează niciodată violența și omorul, indiferent de circumstanțe, și prețuiește viața ca pe cel mai scump lucru pe care-l avem.
  • Adevărații maeștri spirituali nu vă vor spune niciodată, direct sau indirect, explicit sau implicit, cât de deosebiți sunt, cât de multe lucruri „magice” pot face, cum vă pot salva sufletul, cum vă pot vindeca. Pe scurt, nu vor pune accentul pe propria lor spiritualitate, cu atât mai mult pe sfințenia lor. Pur și simplu, le veți simți.
Lillian Too, „Descoperă-te pe tine însuți”, Pro Editură și Tipografie, 2007

 

0 Comments

Leave a Comment