2017/11/19 at 4:08 PM

 

„Chinezii cred că semnele secrete de pe tălpi se întâlnesc numai la oamenii cu totul ieșiți din comun. Aceste semne sunt de obicei de bun augur și pot semăna cu creaturile celeste sau cu alte simboluri norocoase. De asemenea, caracteristicile tălpilor dezvăluie multe despre norocul de care se bucură oamenii în viața lor, pentru că multe dintre energiile lăuntrice ce susțin viața își au sediul în tălpi.

Budiștii chinezi sunt mereu vigilenți cu privire la cele opt semne de bun augur despre care se crede că se aflau pe talpa lui Buddha. Atunci când cineva se naște cu un asemenea semn norocos pe tălpi, se crede că este un indiciu foarte important că persoana respectivă se va bucura de o mare influență și putere mai târziu în viață. Aceste imagini de bun augur nu apar neapărat sub forma unor desene. Cel mai adesea, este vorba despre un punct întunecat sau despre un semn din naștere ce sugerează obiectele respective. În cele ce urmează, vă prezentăm câteva dintre aceste semne de bun augur.

Roata
Aceasta poate avea șase, opt sau, în mod simbolic, o mie de spițe. Roata indică o persoană foarte înțeleaptă și nobilă, care se va bucura de recunoaștere ca mare filosof și gânditor. Ea se înfățișează sub forma unui cerc întunecat.

Cei doi pești
Aceștia indică abundența, bogăția și protecția. Semnul peștelui este alcătuit din trei linii. Pentru o semnificație de bun augur, trebuie să fie două asemenea semne – de două ori semnul peștelui. Acesta este de bun augur și pe mână.

Scoica
Acesta este un semn al faimei și popularității, atunci când este întâlnit pe tălpi, și indică noroc în călătorii. Sugerează o persoană care se află aproape de cel ce deține puterea și care exercită o influență din umbră. Acest semn apare ca o formă alungită.

Tridentul
Acesta este semnul unui mare succes în carieră și indică trei tipuri de noroc – de recunoaștere, de promovare și la bani. Dacă se află pe tălpi, sugerează că succesul în carieră va presupune multe călătorii. Și pe mână este o indicație a succesului în carieră, mai ales dacă se află pe «muntele soarelui», sub cel de-al patrulea deget.

Apa
Acesta este un semn al norocului la bani. Câteva linii vălurite pe talpă ar indica bogăția provenită din afaceri de import și export.

Focul
Semnul focului indică o mare faimă și influență. Persoana care are acest semn pe talpă va fi extrem de energică și foarte puternică.

Copacul
Acesta indică o persoană care este dăruită cu capacitatea de a construi imperii. Mai indică și o persoană foarte bună la suflet. Copacul arată asemănător tridentului, doar că are mai multe ramuri.

Vasul
Acesta indică o viață de mare armonie și pace. Ca semn pe talpă, vasul mai indică acumularea de bogăție, care vine din toate direcțiile. Este un semn de foarte bun augur, într-adevăr.

Trei cupe
Acest semn este o versiune divină a tridentului, de obicei întâlnită numai pe tălpile unor lideri cu totul ieșiți din comun sau ale unor oameni puternici.

Iarba și semințele
Acestea sunt semnele vracilor. Când pe talpă există niște semne care arată a iarbă și semințe, aceasta este o indicație că persoana respectivă are puteri tămăduitoare cu totul speciale și că ar face bine să lucreze în domeniul medical.

Soarele
Acesta sugerează o viață prosperă și influentă. De obicei, semnul soarelui este întâlnit pe tălpile liderilor politici și din domeniul afacerilor, ale regilor și marilor lideri religioși. Semnul este sub forma unui cerc deschis la culoare.

Pătratul
Acesta este un semn al protecției în călătorii. Dacă semnul este clar, se spune că protejează persoana respectivă de toate tipurile de pericole atunci când este în afara casei.” (Lillian Too, „Descoperă-te pe tine însuți”, Pro Editură și Tipografie, 2007)

1 Comments

Leave a Comment