2017/11/19 at 12:32 PM

Când vă concepeţi designul pentru interiorul locuinţei, este important să creaţi un mediu de trai echilibrat. Începând cu mobilierul ales şi până la selecţia placajului pentru pardoseală şi a culorilor zugrăvelii, în combinaţie cu marea varietate de corpuri de iluminat disponibile, puteţi influenţa enorm conceptul şi dispoziţia pe care încercaţi să le obţineţi. Totuşi, plaja infi nită de opţiuni poate, uneori, să creeze confuzie, deci vă oferim şase trucuri simple, ce vă garantează că nu veţi da greş în încercarea de a vă amenaja un spaţiu de locuit armonios.

 

1) Sistemul de iluminat & culoarea zugrăvelii

Corpurile de iluminat utilizate pot infl uenţa cu mult atmosfera şi ambientul din locuinţa voastră. Excesul de lumină poate genera o energie mult prea Yang şi ostilă, pe când casele pline de becuri slabe pot imprima energiei un caracter prea Yin. În cazul iluminării excesive, mai ales dacă razele soarelui vă trimit în casă o lumină orbitoare, puteţi îndulci dezechilibrul zugrăvind un perete din cameră într-o culoare închisă, de exemplu gri, albastru sau chiar roşuînchis, pentru a absorbi surplusul de energie Yang.

Cromatica zugrăvelii poate fi eficientă şi în combaterea combinaţiilor nefaste de stele zburătoare sau chiar a perturbărilor stelare anuale. Pereţii zugrăviţi în roşu simbolizează energia tăcută a Focului, putând fi eficienţi în controlarea stelei 3 a altercaţiilor. Analog, griurile simbolizează energia de Metal, putând fi folosite pentru suprimarea stelei 2 a bolilor sau a lui Cinci Galben. Vopseaua aurie constituie şi ea un remediu de Metal adecvat.

În colţurile prea întunecate sau Yin, amplificaţi energia cu ajutorul mai multor veioze sau lămpi cu lumină dirijată în sus. Înveseliţi chi-ul zugrăvind pereţii cu vopsea în culori deschise, care va spori gradul de iluminare, determinând colţul respectiv să pară mai strălucitor decât este de fapt. Introducând energia Yang în acel colţ Yin, restabiliţi echilibrul zonei respective.

2) Corpul de iluminat potrivit în spaţiul vostru truc

Nu aşezaţi orice tip de lampă chiar oriunde. Propuneţi-vă să selectaţi tipul potrivit de corpuri de iluminat, în funcţie de energia din zona respectivă şi efectul dorit. În acest exemplu, lampadarul şi spoturile de plafon au roluri contradictorii. Natura dură a lampadarului creează inutil umbre pronunţate, în timp ce iluminarea ambientală dinspre tavan este prea slabă pentru a remedia situaţia.

O combinaţie de aplice de plafon şi perete poate oferi o soluţie simplă pentru amplificarea oricărui spaţiu mic, închis. Acest sistem ajută nu doar la îmbunătăţirea iluminării din ambient, ci şi la mascarea oricăror protuberanţe din zid, ce pot fi considerate „săgeţi otrăvite“

3) Feriţi-vă de „săgeţile otrăvite“ din locuinţă

Acestea pot lua forma grinzilor expuse, a colţurilor de îmbinare a pereţilor sau chiar a rafturilor la vedere. În majoritatea caselor, una dintre cele mai evidente „săgeţi otrăvite“ este reprezentată de scări. Aveţi grijă să mascaţi accesul către ele, astfel încât casa scărilor să nu aibă un aspect ameninţător, şi sub nicio formă nu trebuie ca treptele să se afle chiar în faţa uşii casei.

Dacă scara are o amplasare nefericită, construiţi un perete despărţitor, pentru a le separa de corpul principal al livingului sau a le masca accesul către intrarea în locuinţă. Partiţiile pot fi introduse ori ca structuri permanente, de genul semipereţilor, ori ca paravane cu motive de bun augur. În exemplul de mai sus, peretele simplu ajută la delimitarea zonei private de cea publică din living, păstrând, totuşi, atmosfera organizării în plan deschis. Analog, separarea livingului de sufragerie se poate obţine cu ajutorul unei simple partiţii joase, de sticlă. Astfel, se menţine caracterul privat al zonelor menţionate, fără a compromite spaţiul extins al livingului per global.

4) Energizaţi-vă grădina după elementul personal din Paht Chee

Aflaţi ce element este absent ori deficient în grila voastră de patru piloni. Dacă duceţi lipsă de Apă, se recomandă să construiţi în grădină un detaliu de Apă de genul unei piscine sau fântâni, pentru a introduce energia acestui element. Este ideal mai ales dacă în sectorul respectiv se află şi steaua 8 a apei.

Pentru a genera chi-ul de Lemn, creaţi un spaţiu verde luxuriant, plin de verdeaţă şi copaci. Plantele verzi şi arbuştii energizează, în plus, cu succes combinaţiile stelare 1-4 şi 4-1.

Energia de Pământ poate fi introdusă prin crearea unui perete decorativ placat cu granit sau calcar. Dacă aveţi şi steaua 8 a muntelui în acest sector, activaţi zona mai intens, cu ajutorul unor lumini puternice.

Amplificaţi energia de Foc utilizând felinare joase de grădină. Energia tăcută a Focului este esenţială dacă sectorul respectiv este perturbat de steaua 3 a certurilor. Energia de Metal poate fi introdusă cu ajutorul unui gard văruit în alb, fi ind utilă în controlarea numărului stelar 5, al nenorocirilor.

5) Activaţi şansa conform aşezării casei voastre

Direcţia de aşezare a locuinţei determină elementul ce o guvernează. Acest punct cardinal este cel opus direcţiei de orientare, deci, de pildă, reşedinţele cu faţa spre nord au aşezarea în sud. Pentru tipul de case menţionat, elementul dominant este Focul, deci, pentru activarea şansei lor, se recomandă să parchetaţi podelele. Evitaţi materialele ce denotă Pământul, cum ar fi marmura sau granitul, care consumă energia locuinţelor sudice. În cazul caselor nordice (cu elementul Apă), energizaţi prin chi de Metal, de exemplu cu pereţi albi şi garnituri metalice la ferestre şi mobilier. Reşedinţelor estice şi sud-estice (de Lemn), amplifi caţi-le energia cu detalii de Apă sau prin utilizarea nuanţelor de negru şi albastru, ce pot fi introduse ca pereţi decorativi albaştri sau placaţi cu granit negru. Casele din vest şi nord-vest (de Metal) au nevoie de energia Pământului, care se poate obţine cu ajutorul pereţilor placaţi, de exemplu, cu calcar, sau al marmurei în tonuri de bej. În cazul reşedinţelor sud-vestice şi nord-estice (de Pământ), utilizaţi tonuri pământii, cum ar fi zugrăveala de un alb cu tente de ocru sau plăcile de marmură ori faianţă maronie.

6) Creaţi echilibrul în sufragerie, printr-un design interior ingenios

Introduceţi obiecte decorative de interior ce ajută la amplifi carea spaţiului din mediul de locuit. Oglinzile sunt extrem de eficiente în crearea de spaţiu, potrivindu-se mai ales în sala de mese. Efectul de extindere simbolizează dublarea cantităţii de mâncare din sufragerie, ce reprezintă natura amplă a resurselor din casă.

Echilibraţi-vă mediul cu ajutorul accesoriilor discrete. Secretul unui spaţiu de locuit armonios îl constituie punerea în acord a aspectelor Yin şi Yang prin aceste accesorii. De exemplu, în sufragerie, utilizarea unor articole precum tăbliile de masă din metal sau granit poate induce senzaţia de monotonie. Îndulciţi ambientul introducând energie de Lemn, prin amenajarea unor spaţii verzi adiacente sau folosirea plantelor. Estompaţi şi mai mult monotonia dură cu ajutorul unei selecţii de covoare vesele, pentru a conferi o bază echilibrată cadrului vostru cu atmosferă rece. Această tehnică de alegere a materialelor vă ajută să vă înfrumuseţaţi sufrageria fără a crea o energie ostilă în interiorul locuinţei.

0 Comments

Leave a Comment