2017/11/19 at 3:53 PM

De la clasicele inimioare şi până la simbolurile specific chinezeşti ale dragostei, există foarte multe obiecte folosite în Feng Shui pentru activarea norocului pe plan sentimental. Vă prezentăm în cele ce urmează o serie dintre ele.

Inimioarele
Inima este simbolul universal al dragostei, recunoscut de îndrăgostiţii din toate culturile. De aceea este acest simbol extrem de atractiv. Anticii credeau că inima adăposteşte sufletul, şi în multe tradiţii orientale ea este sinonimă cu mintea iluminată. În ziua de astăzi, expresiile „din toată inima“, „cu inima frântă“, „cu inima bătând puternic în piept“ descriu în mod elocvent simţăminte asociate cu dragostea. Este limpede că simpla menţionare a inimii sugerează emoţii profunde.

Inima este un simbol minunat, care poate fi folosit pentru a atrage dragostea şi romantismul în vieţile noastre. Poate fi utilizată ca un instrument Feng Shui pur şi simplu pentru că deţine atât de multă energie a dragostei. Brodarea acestui simbol pe haine, purtarea unor bijuterii cu motive în formă de inimă, etalarea unor astfel de imagini în dormitor şi în casă vă vor ajuta cu siguranţă să atrageţi dragostea în viaţa voastră. Căutaţi inimioare care să fie făcute din pietre preţioase sau semipreţioase. Cele făcute din ametist şi cuarţ roz vor funcţiona foarte bine, pentru că aceste pietre au şi ele puterea de a atrage dragostea.

Trebuie neapărat să menţionăm şi inima străpunsă de o săgeată. Unii oameni găsesc o plăcere perversă de pe urma durerii, fie ea fizică sau emoţională – însă, dacă nu doriţi să aveţi inima frântă, evitaţi acest simbol. Deşi reprezintă o inimă străpunsă de săgeata lui Cupidon, în termeni Feng Shui, o săgeată „otrăvită“ care este înfăţişată efectiv străpungând o inimă nu este o imagine tocmai de bun augur!

Cupidon
Zeu al cărui aspect a evoluat de la o figură nemaipomenit de frumoasă, gen Adonis, la cea a unui îngeraş rotofei, Cupidon este zeul dragostei în mitologia romană (corespondentul său grecesc fiind Eros). De obicei apare sub aspectul de îngeraş în poezie, literatură şi artă.

Cea mai apropiată figură de Cupidon din mitologia chinezească (însă nu prin aspect!) este Chieh Lin sau Yueh Lao, Zeul Căsătoriei, despre care se crede că locuieşte pe Lună. Yueh Lao a fost multă vreme văzut ca bătrânul de pe Lună, şi se crede că el creează circumstanţele favorabile pentru ca îndrăgostiţii să se lege între ei. Dacă priviţi lung la luna plină, în noaptea de Chap Goh Meh, iar apoi vă puneţi o dorinţă fierbinte, el vă va găsi „sufletul predestinat“ şi apoi vă va lega pe amândoi cu o aţă roşie invizibilă – iar acest lucru vă va face să vă găsiţi unul pe celălalt.

Unii sunt de părere că obiceiul de a arunca mandarine coapte în mare, practicat de fetele chinezoaice de Chap Goh Meh, se trage de la omul de pe Lună. Mandarinele sunt menite să-l îmbuneze. Acesta este momentul în care luna străluceşte cu putere, iar chi-ul său yin se află la zenit. Este momentul în care binecuvântările şi sprijinul venit din partea acestui zeu al căsătoriei sunt cele mai puternice. Bunăvoinţa sa se manifestă prin apariţia unor pretendenţi adecvaţi în viaţa femeilor aflate la vârsta măritişului.

Turturelele
Unul dintre motivele pentru care păsările sunt asociate cu dragostea şi cu ziua de Sfântul Valentin este pentru că s-a observat că unele dintre ele (mai ales mierlele şi prepeliţele) se împerechează la jumătatea lui februarie.

Porumbeii şi turturelele sunt foarte populare printre simbolurile care se folosesc de ziua Sfântului Valentin, poate din cauză că ele sunt consacrate lui Venus şi altor zeităţi ale dragostei. Aceste păsări ale iubirii şi păcii au anumite similarităţi cu raţele mandarine, care reprezintă unul dintre simbolurile cele mai indicate pentru a activa norocul de dragoste şi căsătorie în Feng Shui. Ambele specii se împerechează pe viaţă şi par foarte drăgăstoase în viaţa de cuplu. Turturelele apar adesea în pereche pe invitaţiile de nuntă folosite în Occident; la fel raţele mandarine, în cazul invitaţiilor chinezeşti mai tradiţionale.

Dubla fericire
Este considerat de obicei cel mai puternic dintre simbolurile chinezeşti ale dragostei. Este văzut ca un simbol al fericirii conjugale, sugerând o uniune reuşită, care aduce chiar şi mai multă fericire prin copii – de aici fericirea dublă. Este cu adevărat o idee excelentă să purtaţi haine imprimate sau brodate cu acest simbol. Chiar şi mai bine este să purtaţi bijuterii din aur şi diamante cu această formă, pentru că aceste materiale vor consolida şi mai tare simbolul.

Dacă preferaţi ceva mai „colorat“ decât conservatorul simbol al dublei fericiri, puteţi opta pentru reprezentarea dragonului şi phoenixului laolaltă, care simbolizează uniunea supremă dintre yin şi yang. Aceste creaturi celeste au multe conotaţii favorabile şi, atunci când sunt etalate în dormitor sau în casă pe timpul celor 15 zile ale Anului Nou Chinezesc, până la Chap Goh Meh, generează în gospodărie chi-ul iubirii şi al căsătoriei. Dacă sunteţi la vârsta măritişului sau a însurătorii, veţi beneficia cu siguranţă de pe urma acestui lucru.

0 Comments

Leave a Comment