2017/11/19 at 12:31 PM

Am intrat în primul anotimp din anul Câinelui, şi vă urez să fie unul minunat şi de succes. Dacă nu aţi făcut-o deja, ar fi cazul să realizaţi analiza anuală a diagramei Feng Shui pentru casa ori apartamentul vostru şi să reorganizaţi activatorii în funcţie de nevoi. Ideal este să vă actualizaţi Feng Shui-ul locuinţei în fiecare an, înainte de 4 februarie.

Permiteţi-mi să vă împărtăşesc povestea uneia dintre clientele mele. Am întâlnit-o recent într-un restaurant japonez, la începutul lui ianuarie a.c., şi mi-a relatat că a avut mari ghinioane în 2005. Soţul său a fost concediat, iar ea a fost dată în judecată, în urma unui accident rutier. S-ar fi zis că toate lucrurile rele îi urmăreau familia. Orice lucru negativ ce se putea întâmpla s-a şi produs. A spus că a avut mult noroc în 2003, în urma recomandărilor mele de Feng Shui.

Am întrebat-o dacă îşi reorganizase şi îşi actualizase amenajările Feng Shui în cei doi ani care au urmat. Ea m-a întrebat: „Domnule Lung, este necesar să îmi actualizez Feng Shui-ul în fi ecare an? Eu credeam că este necesară o singură consultaţie, şi m-am aranjat pe 20 de ani.” A fost şi greşeala mea, pentru că trebuie să amintesc clienţilor de analiza anuală. În ultimul an, în rare cazuri îmi mai sun clienţii în acest scop, căci mă sună singuri să îşi stabilească întâlnirea, din decembrie. Motivul pentru care trebuie repetată consultaţia de Feng Shui măcar o dată pe an este acela că trebuie să ne protejăm de perturbările anuale, care îşi schimbă poziţia de la un an la altul.

Şi în ceea ce ne priveşte, trebuie să mergem la un consult medical cel puţin o dată pe an, pentru a fi siguri că nu avem o boală de care nu ştim. Este foarte uşor să vă reamenajaţi locuinţa în fiecare an sau chiar în fi ecare lună, dacă citiţi revista Lumea Feng Shui sau vizitaţi site-ul web al World of Feng Shui, www.wofs.com. Dacă nu vreţi să realizaţi actualizările singuri, vă rog să vă stabiliţi o întâlnire cu consultantul vostru de Feng Shui. Am analizat casa din imagini luna trecută, reşedinţa fiind construită în 1979 şi clienta mea fiind noua proprietară. S-a mutat acolo, cu familia, în decembrie 2005. Casa dă spre sud 2, iar uşa de intrare, spre nord 2. După metoda stelelor zburătoare, diagrama natală se bazează pe orientarea sud 2 a casei. Clădirea a fost construită pe o stâncă şi are două niveluri. O voi descrie detaliat în cele ce urmează:

 • Garajul cu capacitate de două maşini şi primul nivel al casei sunt construite în vârful stâncii, iar aleea de acces ţinteşte direct spre garaj şi uşa principală.
 • Uşa casei se afl ă la primul nivel, unde există, în plus, trei dormitoare cu băi şi o terasă superbă.
 • La al doilea nivel, situat dedesubt, se găsesc bucătăria, sufrageria şi livingul. Clienta m-a întrebat cum trebuie amenajată respectiva reşedinţă, având în vedere că fostul proprietar îi spusese că fusese construită după principii Feng Shui. Regret să vă anunţ că eu nu aş fi luat în calcul achiziţia acestei case, din următoarele motive:
 • Calea de acces creează o „săgeată otrăvită“, ţintită direct spre locuinţă.
 • Nu există pic de intimitate, oaspeţii trebuind să treacă pe lângă dormitoare până să ajungă în living.
 • Casa a fost construită cu intrarea deasupra şi în pantă, ceea ce înseamnă că şansele vor „fugi” şi ele pe pantă descendentă.
 • Din fericire, în curtea din spate se află o mare porţiune de teren, pe care am sfătuit-o să o transforme în curtea din faţă. Astfel, destinul casei se va transforma complet. Alte recomandări au fost:
 • Să lărgească uşa care dă în curtea din spate şi să o transforme în principala intrare în locuinţă.
 • Să creeze o nouă uşă de intrare la nivelul al doilea.
 • Să facă astfel încât copacul din stânga casei să fie mai înalt decât cel de pe dreapta, pentru a se crea un „dragon“ puternic în stânga, în raport cu „tigrul“ din dreapta ei.
 • Să creeze o nouă alee spre uşa principală.
 • Să schimbe acoperişul şi podeaua, pentru a transforma chi-ul casei de la perioada lui 6 la perioada lui 8.
 • Să construiască o fântână arteziană rotundă în curtea din faţa casei, schimbând astfel aleea într-un rond. Analizând diagrama de perioadă 8 a unei case cu orientarea sud 2, veţi vedea că dubla stelelor 8, a apei şi a muntelui, se află în căsuţa centrală din faţă.

Chiar dacă transformarea casei pare un proiect de anvergură, sunt sigur că fiecare bănuţ cheltuit va merita. Locuinţele sunt extrem de costisitoare în ziua de azi, dar trebuie să ne călcăm pe inimă şi să cheltuim puţin în plus, pentru a ne crea un Feng Shui cât mai bun posibil, astfel încât să atragem mai mult noroc pentru familie. Schimbând uşa din faţa casei, direcţia de orientare a ei şi a casei devine sud 2, reşedinţa având dealul la spate. Din fericire, terenul reşedinţei analizate este suficient de mare pentru realizarea modificărilor. Dacă nu sunteţi dispuşi să cheltuiţi sume enorme pentru o astfel de renovare Feng Shui masivă, atunci vă sfătuiesc să verificaţi atent Feng Shui-ul oricărei proprietăţi înainte de a o cumpăra, mai ales dacă urmează să locuiţi acolo, dacă investiţia este mare şi dacă nu o veţi putea revinde uşor.

0 Comments

Leave a Comment