2017/11/19 at 4:05 PM

Ce femeie nu-şi doreşte să arate mereu bine şi să se simtă confortabil în pielea ei? Deşi poate părea o afirmaţie extrem de banală, zicala că frumuseţea vine din interior are totuşi un sâmbure de adevăr. Pentru a fi mereu frumoase, trebuie să fiţi împăcate cu voi înşivă şi să aveţi încredere în propria persoană, precum şi să vă bucuraţi de o stare bună de sănătate, la care contribuie o alimentaţie adecvată şi exerciţiile fizice. Acum, când toamna se apropie, este posibil să vă simţiţi puţin deprimate. Nu-i nimic – luaţi-vă inima în dinţi şi ocupaţi-vă puţin de trupul şi sufletul vostru. Rezultatul nu va întârzia să apară.

1: Retrăiţi un moment fericit din viaţa voastră

Luaţi o coală de hârtie şi un pix şi descrieţi un moment sau mai multe din viaţa voastră în care aţi simţit că trăiţi la maximum – un moment în care totul părea să vă meargă bine, în care vă simţeaţi împlinite şi împăcate cu voi însevă, în care v-aţi simţit efectiv fericite. Amintiţi-vă scena cât mai viu cu putinţă şi folosiţi cât mai multe detalii în descrierea impresiilor resimţite atunci. De acum înainte, folosiţi această descriere ca pe un memento pentru a vă da seama cât de bine vă puteţi simţi şi cât de minunată poate fi viaţa. Dacă veţi deveni mai preocupate de propria realizare şi veţi începe să trăiţi mai mult în funcţie de ceea ce vă spune inima, aceste momente minunate, de maxim, din viaţa voastră se vor înmulţi.

2: STABILIŢI-VĂ obiective clare ……..

Elaboraţi-vă un plan care să cuprindă angajamentele pe care vi le luaţi faţă de voi însevă şi care să vă clarifice intenţiile. Totuşi, deşi acest plan trebuie să fie bine definit, trebuie să fie şi flexibil – el se va modifica pe măsură ce vă veţi schimba şi vă veţi autodescoperi. Începeţi cu o dorinţă realizabilă şi stabiliţi-vă drept ţel îndeplinirea acesteia. Când vă veţi afla aproape de realizarea ei, alegeţi o alta şi procedaţi în acelaşi fel sau, dacă vreţi, stabiliţi-vă mai multe ţeluri deodată şi încercaţi să le atingeţi concomitent. Exersând astfel, veţi ajunge să vă cunoaşteţi mai bine şi să aveţi încredere în propria voastră capacitate de a avea viaţa pe care v-o doriţi.

Să atingeţi un ţel este, de asemenea, cel mai mare stimulent pentru a-l atinge şi pe următorul şi pentru conştientizarea evoluţiei voastre.

Totuşi, fiţi realiste: chiar şi ţelurile importante se pot descompune în unele mai mărunte, deci concentraţi-vă asupra celor pe care le puteţi realiza într-o perioadă de timp rezonabilă.

3: Şi înregistraţi-vă PROGRESELE

Observaţi cu atenţie orice progres sau regres cu care vă confruntaţi în urmărirea obiectivelor voastre. Aceasta vă va îmbărbăta pe calea pe care aţi ales-o şi vă va ajuta să vă perfecţionaţi sau, dacă situaţia tergiversează, veţi realiza că trebuie să remediaţi cât mai curând situaţia.

4: Eliminaţi din alimentaţia voastră SUBSTANŢELE NOCIVE

Detoxifiaţi-vă corpul şi urmaţi o cură pe bază de crudităţi, pentru a-i imprima o nouă vitalitate organismului vostru şi a-i regenera toate sistemele. Puteţi petrece sute de ore cu tratamentele de înfrumuseţare şi cheltui o grămadă de bani pe creme şi loţiuni care să ofere fermitate pielii voastre, însă acestea nu se compară nici pe departe, prin efecte, cu aplicarea unor metode simple şi naturale pentru o curăţare periodică internă a organismului. Ca mod de viaţă, străduiţi-vă să renunţaţi la alimentele de proastă calitate: mâncăruri semipreparate, pizza, cereale pentru micul-dejun cu grad ridicat de procesare, produse de patiserie, prăjituri, biscuiţi, sucuri carbogazoase etc.

FRUCTE-MINUNE

  • MERELE sunt excelente pentru detoxifiere.În plus, facilitează tranzitul intestinal şi ajută la întărirea ficatului şi a sistemului digestiv. Sunt şi foarte bogate în vitamine şi substanţe minerale.

  • STRUGURII sunt foarte eficienţi în curăţirea pielii, ficatului, intestinelor şi rinichilor. Fiind bogaţi în substanţe minerale, ajută la construirea celulelor, în special cele sangvine.

  • ANANASUL ajută la descompunerea reziduurilor proteinice din organism, atenuează inflamaţiile interne, accelerează refacerea ţesuturilor, regularizează sistemul endocrin şi curăţă mucusul.

  • PEPENELE VERDE este un excelent diuretic, foarte eficient în curăţirea organismului. Consumul de pepene este benefic pentru ameliorarea ulcerelor stomacale şi micşorarea tensiunii arteriale şi calmează intestinele.

5: Periajul pielii

Acesta se numără printre cele mai eficiente metode de înlesnire a drenajului limfatic şi de curăţire naturală a organismului. El poate ajuta la eliminarea perniţelor de grăsime, dă un aspect neted şi delicat pielii voastre şi stimulează vitalitatea acesteia. Poate fi folosit cu mult succes şi pentru îndepărtarea celulitei

Cum se realizează: în esenţă, trebuie să petreceţi 5 minute pe zi, înainte de baie, periindu-vă întreaga suprafaţă a pielii cu o perie din fibre naturale. Începeţi cu umerii şi acoperiţi toată suprafaţa corpului (excepţie făcând capul) cu mişcări lungi şi line peste umeri, braţe şi tors, într-o mişcare descendentă, apoi ascendentă, pornind de la labele picioarelor şi trecând peste picioare şi şolduri.

Nu trebuie să treceţi decât o dată cu peria peste piele. La început aplicaţi o apăsare uşoară. În scurtă vreme, pielea va deveni mai rezistentă şi o veţi putea peria mai viguros.

6: Delectaţi-vă cu ceaiuri de plante

Ceaiurile din plante reprezintă o alternativă atractivă şi sănătoasă la ceaiul negru şi cafea. Sunt uşoare, au un efect înviorător şi le puteţi bea fie fierbinţi şi îndulcite cu miere, fie reci, servite cu mentă şi o felie de lămâie într-un pahar cu gheaţă.

Unele varietăţi se beau în scopuri medicinale: pelinul (pentru dureri în gât), păpădia (pentru eliminarea excesului de apă din organism) etc., altele pur şi simplu pentru gustul lor plăcut. Unele ceaiuri, precum cel de muşeţel şi cel de verbină, care sunt sedative naturale, şi cel de mentă, care calmează sistemul digestiv, aparţin ambelor categorii.

7: Învăţaţi să vă relaxaţi

Din cauza ritmului alert al vieţii moderne, foarte mulţi oameni suferă de pe urma stresului. O metodă prin care puteţi scăpa de efectele dăunătoare ale stresului prelungit este să învăţaţi să vă relaxaţi şi să faceţi acest lucru în mod regulat. Tehnicile de relaxare vă calmează, reduc în mod semnificativ ritmul cardiac şi modifică aspectul undelor cerebrale. Printre aceste tehnici se numără meditaţia transcendentală, yoga, exerciţiile de respiraţie, zazen (formă de meditaţie în cadrul curentului zen) şi repetarea în minte a unui cuvânt. Încercaţi mai multe tehnici, pentru a descoperi care vi se potriveşte cel mai bine, şi apoi practicaţi-o în mod regulat.

8: feriţi-vă de soare

Mai dăunător pentru piele, aşa încât aţi fi mult mai avantajate dacă v-aţi păstra pielea nebronzată. Ca urmare a acestei descoperiri din dermatologie, moda bronzului ciocolatiu, care a domnit vreme de decenii, a trecut, acum fiind preferat cel natural – o piele aurie, abia atinsă de lumina soarelui. Atunci când vă expuneţi la soare, aveţi grijă şi să folosiţi loţiuni de protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete, care pot produce modificări degenerative în structura pielii, asociate cu îmbătrânirea. Şi, din păcate, bronzarea artificială la solar comportă şi ea aceleaşi riscuri.

9: Descoperiţi puterea vindecătoare a apei

Se tot vorbeşte despre acest lucru în ultima vreme, însă puţini dintre noi beau suficientă apă. În medie, în condiţii de climă temperată, avem nevoie de mai mult de 3 litri pe zi pentru o sănătate optimă, dar sunt puţini cei care beau mai mult de 1 litru pe zi. Cu excepţia cazului în care suferiţi de boli ale rinichilor sau ale ficatului, ţineţi mereu în preajma voastră o sticlă mare cu apă minerală şi nu uitaţi să vă înfruptaţi din acest lichid curat, delicios şi dătător de sănătate.

O altă metodă prin care puteţi profita de virtuţile deosebite ale apei este hidroterapia de contrast, care constă în aplicarea de apă fierbinte şi rece pe toată suprafaţa corpului. Această metodă vă poate energiza atunci când vă simţiţi obosite sau, dimpotrivă, vă poate calma atunci când sunteţi tensionate. Hidroterapia de contrast stimulează funcţiile suprarenale, vindecă inflamaţiile, sporeşte producţia de hormoni, creşte fermitatea pielii, echilibrează sistemul nervos, întăreşte muşchii şi energizează corpul şi psihicul. Cu cât este mai mare contrastul dintre temperatura apei şi temperatura corpului, cu atât efectele sunt mai marcante.

HIDROTERAPIA DE CONTRAST

Metoda este simplu de aplicat, însă trebuie să vă bucuraţi de o stare bună de sănătate şi să nu suferiţi de vreo boală cardiacă. Consultaţi-vă întotdeauna medicul înainte de a începe un asemenea tratament natural, pentru a vă asigura că îl puteţi aplica fără riscuri. Apa fierbinte se aplică pe tot corpul timp de 3-4 minute, sub formă de baie sau duş fierbinte, apoi se aplică şi cea rece, vreme de 30-60 de secunde. Procedura se repetă de trei ori. Hidroterapia de contrast vă va face să vă simţiţi excelent, dar trebuie să o abordaţi gradat, crescând treptat durata expunerii la apa fierbinte şi cea rece.

10: ….. şi vraja aromoterapiei

Aromaterapia este arta utilizării esenţelor vegetale pentru tratarea pielii, a psihicului şi a corpului în întregul său. Este unul dintre domeniile cele mai interesante ale îngrijirii frumuseţii. Şi aceasta pentru că fiecare esenţă din plante are calităţile sale unice şi, totuşi, produce reacţii diferite la oameni diferiţi, în funcţie de personalitatea, nevoile şi gusturile acestora. Aromaterapia este o modalitate minunată de a vă îngriji de pielea voastră, de a vă calma nervii atunci când sunteţi foarte agitate, precum şi de a crea o atmosferă aparte acasă la voi sau la locul de muncă. O idee bună este să începeţi cu 3-4 esenţe şi apoi să experimentaţi, adăugând noi uleiuri la „colecţia“ voastră, pe măsură ce faceţi cunoştinţă cu ele.

! Toate ULEIURILE ESENŢIALE sunt puternice şi, prin urmare, trebuie folosite în cantităţi minuscule, diluate în alte uleiuri, de bază. La fel, ele nu trebuie niciodată să fie aplicate direct pe piele, pentru că pot provoca arsuri. Păstraţi-le la loc rece şi în sticluţe de culoare închisă, pentru că sunt foarte volatile.

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 12 Pg. 21

0 Comments

Leave a Comment