2017/11/19 at 12:24 PM

Mulţi practicieni de Feng Shui susţin că locuinţele din capătul unui drum înfundat nu au o amplasare ideală, fiind de preferat să nu ajungeţi în această poziţie „fără cale de ieşire”, care sugerează că, atunci când apar probleme, este greu să le găsiţi o rezolvare, fapt ce duce la mari necazuri.

În primul rând, chi-ul care se îndreaptă spre o casă aflată în capătul unei străzi este, de obicei, rapid, constituind aşadar o energie dăunătoare, deloc benefică. În loc să aducă noroc, ea aduce nenorociri.

Drumurile înfundate sugerează staţionarea definitivă a progresului şi a creşterii. Dacă fundătura are în spate un teren mai înalt, de exemplu panta unui deal, efectul de „cuşcă” devine şi mai pronunţat, întărind ideea că locatarii casei sunt „prinşi în capcană”. Simbolistica este periculoasă şi indezirabilă. Noaptea, când trec maşini pe stradă, farurile îşi trimit invariabil lumina direct spre casa voastră, simbolizând tigri care vă atacă locuinţa pe timpul nopţii. Seara, când vă întoarceţi acasă cu automobilul propriu, efectul este acelaşi. Aşadar, ideal este să nu încercaţi să ocupaţi o reşedinţă aflată în capătul unei fundături.

Totuşi, dacă deja locuiţi într-o astfel de casă şi aţi avut ghinioane, iată o modalitate de a remedia situaţia. Soluţia constă în captarea fluxului energetic de pe stradă ce se îndreaptă către casa voastră. Dacă veţi putea atrage chi-ul, transformându-l în sheng chi pozitiv înainte ca acesta să vă pătrundă în locuinţă, se cheamă că veţi transforma eficient energia negativă într-un chi favorabil, preschimbând Feng Shui-ul nefast într-unul extraordinar. Aceasta deoarece ştiinţa vântului şi a apei ţinteşte, de fapt, la captarea şi crearea chi-ului pozitiv.

Remedii pentru fundături
Cel mai bun mod de a transforma chi-ul presupune, în primul rând, să îl obligaţi să îşi încetinească fluxul. Chi-ul curge mai lent dacă întâlneşte un obstacol, care poate fi constituit de un perete, copaci, bolovani sau orice alt fel de structură. Chi-ul îşi încetineşte curgerea şi dacă întâlneşte un ochi de apă. Pentru a forţa chi-ul provenit dinspre o stradă îndreptată spre casă să decelereze, metoda optimă este să construiţi un zid cu o înălţime de aproximativ 1,5 metri.

Zidul acţionează ca un scut ce obligă chi-ul să staţioneze, dar nu acesta este scopul nostru. Ideea nu este să determinăm chi-ul să se oprească definitiv, ci doar să îl încetinim, după care să captăm acest chi „decelerat” şi să îi permitem să se acumuleze, înainte de a pătrunde în casa noastră. Astfel, se creează un Feng Shui excelent, aducător de noroc.

Chi-ul poate fi transformat în moduri diferite. În cazul peretelui, puteţi lăsa o gaură rotundă sau pătrată în el, astfel ca chi-ul să curgă prin aceasta, iar pe lângă zid ar trebui să aveţi o curticică în faţa uşii. Curtea acţionează asemenea aşa-numitului „coridor luminos”, unde chi-ul transformat se aşază înainte de a pătrunde în casă. În această curte, puteţi creşte plante de bun augur, cum ar fi bambusul, pinii sau o întreagă varietate de pomi fructiferi.

Sursa articolului: Revista „Lumea Feng Shui” nr. 13, pp. 22-23

0 Comments

Leave a Comment