2017/11/19 at 12:26 PM

Pentru a vă proteja cu adevărat norocul locuinţei şi pentru a vă feri de necazuri, este bine să vă actualizaţi anual Feng Shui-ul ce ţine de dimensiunea temporală. Nu va fi un lucru dificil, odată ce aflaţi exact ce să faceţi şi cum să mutaţi prin casă remediile necesare.

Când vă actualizaţi Feng Shui-ul anual, există trei perturbări importante pe care trebuie să le cunoaşteţi şi împotriva cărora trebuie să luaţi măsuri. Acestea sunt fatalul Cinci Galben, Marele Duce Jupiter şi cele Trei Ucideri.

Aceste trei perturbări îşi schimbă anual locul, iar baza acestei mutări diferă de la o perturbare la alta. Maeştrii orientali de Feng Shui se concentrează asupra acestor perturbări atunci când întreprind actualizări anuale pentru clienţii lor. Dacă nu ar face-o, perturbările – şi în special Cinci Galben – ar ajunge destul de grave încât să provoace pierderi subite şi falimentul în afaceri. Uneori, perturbările anuale pot provoca şi apariţia unor boli fatale.

Cele trei pertubări ocupă sectoare de mărimi diferite: Marele Duce ocupă doar 15 grade, Cinci Galben – 45 de grade, iar cele Trei Ucideri – 90 de grade; aşadar, vor avea un impact diferit asupra etajelor din case şi clădiri. Există antidoturi pentru controlarea sau combaterea acestor perturbări, în funcţie de poziţia lor din fiecare an. Există, de asemenea, măsuri de siguranţă ce se pot lua în funcţie de locaţiile afectate. Pentru a garanta protejarea de efectul negativ al acestor perturbări anuale, trebuie mai întâi luată în calcul poziţia lor de la un an la celălalt. Al doilea lucru de reţinut sunt tabuurile, lucrurile pe care pur şi simplu nu trebuie să le faceţi, pentru că ar atrage asupra voastră efecte nefericite. De exemplu, Cinci Galben aduce pierderi financiare majore şi boli fatale, cele Trei Ucideri aduc cele trei tipuri de ghinion asociate cu relaţiile, iar Marele Duce aduce înfrângere şi eşecuri. Cunoaşterea tuturor acestor perturbări vă va ajuta să scăpaţi de efectele lor negative.

Nu îl jigniţi niciodată pe Marele Duce Jupiter
Marele Duce Jupiter (numit şi Tai Sui) afectează cele 15 grade corespunzătoare zodiei chinezeşti din anul respectiv. Astfel, în 2009, el zboară în nord-est 1, care este direcţia corespunzătoare Boului, şi toate tabuurile referitoare la Marele Duce se aplică acestei direcţii.

În primul rând, nimeni nu trebuie să stea cu faţa spre nord-est, chiar dacă această direcţie este teoretic foarte norocoasă pentru el, conform formulei Kua, pentru că acest lucru echivalează cu o provocare a Marelui Duce. Dacă îl veţi înfrunta, veţi pierde şi este posibil să vă îmbolnăviţi. Trebuie, în schimb, să îl ţineţi pe Marele Duce la spate. Astfel veţi primi sprijin.

În al doilea rând, nu trebuie să perturbaţi liniştea şi pacea din palatul Marelui Duce. Aceasta înseamnă că, în 2009, este interzis să ascultaţi muzică tare şi să vă certaţi în sectorul nord-estic, precum şi să începeţi aici lucrări de renovare, spart ziduri, săpături sau demolări. Dacă le începeţi, urmarea vor fi pierderile, ghinionul şi bolile. Acest tabu vital se aplică dacă planificaţi să începeţi renovări minore prin casă; trebuie să descoperiţi în fiecare an unde nu trebuie începute aceste lucrări.

Tabelul de mai jos indică locaţiile Marelui Duce în următorii 12 ani. După ce aflaţi exact unde se găseşte Marele Duce în fiecare an, este destul de uşor să vă conformaţi tabuurilor asociate cu el. De remarcat, în plus, că cei născuţi în zodia anuală diametral opusă animalului guvernant se află în conflict direct cu Marele Duce. Aşadar, în 2009, se află în conflict cu el nativii Oaie, pentru că Oaia este opusă Boului. Pentru a remedia această perturbare, puneţi o imagine a lui Pi Yao, animal celest ce oferă protecţie, în poziţia Marelui Duce.

ANUL ZODIA LOCAŢIA MARELUI

DUCE JUPITER

2009 Bou Nord-est 1
2010 Tigru Nord-est 3
2011 Iepure Est 2
2012 Dragon Sud-est 1
2013 Şarpe Sud-est 3
2014 Cal Sud 2
2015 Oaie Sud-vest 1
2016 Maimuţă Sud-vest 3
2017 Cocoş Vest 2
2018 Câine Nord-vest 1
2019 Porc Nord-vest 3
2020 Şobolan Nord 2

Feriţi-vă de fatalul Cinci Galben
Cinci Galben este cea mai nocivă perturbare anuală, mai ales în anii când zboară în sectoarele corespunzând elementelor Pământ şi Foc. De asemenea, Cinci Galben capătă cele mai mari puteri distructive atunci când vă afectează uşa casei sau dormitorul.

Nu desconsideraţi urmările negative ale lui Cinci Galben; el poate fi ucigător dacă vă loveşte. Încercaţi să nu ocupaţi niciodată camerele afectate de Cinci Galben; totuşi, dacă nu aveţi de ales, aveţi grijă să folosiţi remedii pentru a-i contracara efectele. În plus, nu aveţi voie să începeţi renovări în casă dacă îl aveţi pe Cinci Galben la uşa de la intrare şi este interzis categoric să săpaţi în ori să demolaţi vreo parte a casei afectată de el.

Cel mai bun mod de a combate urmările negative ale lui Cinci Galben este să atârnaţi clopoţei de vânt exclusiv metalici, cu 6 tije goale pe dinăuntru, deoarece clinchetul metalului pe metal istoveşte chi-ul de Pământ al lui Cinci Galben. Maeştrii de Feng Shui recomandă să folosiţi mereu ciclul de consum al elementelor pentru a controla perturbarea reprezentată de Cinci Galben. Clopoţii de vânt sunt un remediu excelent, pentru că antrenează puterea vântului, dar puteţi să puneţi şi câte şase monede deasupra sau de o parte a cadrului uşii, pentru a-i istovi puterile lui Cinci Galben. În 2009, acest remediu se potriveşte de minune, pentru că îl contracarează pe Cinci Galben şi, totodată, Metalul clopoţeilor alimentează Apa din nord, unde a zburat Cinci Galben, echilibrând energiile.

În plus, ori de câte ori apare în casă ori în clădire Cinci Galben, este important să estompaţi luminile din locul respectiv. Aceasta pentru că chi-ul Focului întăreşte energia Pământului, făcând-o şi mai distrugătoare. Iată şi care este locaţia lui Cinci Galben în următorii ani.

LOCAŢIA LUI CINCI GALBEN (2009-2015)
2009 Nord
2010 Sud-vest
2011 Est
2012 Sud-est
2013 Centru
2014 Nord-vest
2015 Vest

Combateţi cele Trei Ucideri
Ultima perturbare anuală sunt cele Trei Ucideri, numite în chineză Sarm Saat, care aduc trei feluri de ghinion în relaţii. Spre deosebire de Marele Duce Jupiter, care nu trebuie niciodată confruntat, celor Trei Ucideri trebuie să le ţineţi mereu piept, fără ocolişuri. Aceasta înseamnă că, dacă ele ocupă estul, de exemplu, cum este cazul în 2009, trebuie să priviţi spre est – să ţineţi cele Trei Ucideri în spatele vostru înseamnă să ţineţi morţiş să fiţi înjunghiaţi pe la spate. Rearanjaţi-vă mobila de fiecare An Nou Chinezesc, ca să nu aveţi involuntar cele Trei Ucideri la spate.

Când vă planificaţi reparaţiile şi renovările din casă, aveţi grijă să nu începeţi astfel de lucrări în sectoarele din locuinţă ocupate de cele Trei Ucideri. Acesta este un tabu greu de respectat, pentru că cele Trei Ucideri pot ocupa o parte foarte mare din casă – această perturbare ocupă 90 de grade pe busolă. Aceasta se datorează faptului că cele Trei Ucideri zboară doar în punctele cardinale principale, niciodată în cele secundare.

În anii Boului, Cocoşului şi Şarpelui, cele Trei Ucideri ocupă estul. Remediul pentru acest spaţiu este să aprindeţi o lumină intensă în cameră sau să agăţaţi un set de clopoţei de vânt din metal.

În anii Porcului, Iepurelui şi Oii, cele Trei Ucideri ocupă vestul. Remediul pentru acest colţ este să aşezaţi acolo un vas descoperit cu apă sau să aprindeţi o lumină puternică.

În anii Maimuţei, Şobolanului şi Dragonului, cele Trei Ucideri ocupă sudul. Remediul pentru acest colţ este să folosiţi cristale sau să aşezaţi aici un vas descoperit cu apă.

În anii Câinelui, Calului şi Tigrului, cele Trei Ucideri ocupă nordul. Remediul pentru acest spaţiu este să aşezaţi aici o plantă rezistentă sau să folosiţi puternica energie de Pământ a cristalelor.

Modul de a combate cele Trei Ucideri depinde, aşadar, de punctul cardinal pe care îl ocupă. Remediile se bazează mereu pe ciclul de consum al elementelor. Dacă analizaţi remediile sugerate pentru fiecare punct cardinal în care zboară cele Trei Ucideri, veţi observa că simbolurile utilizate pentru contracararea chi-ului nociv al acestei perturbări anuale epuizează energia elementului perturbator din direcţia respectivă. Acesta este unul dintre motivele pentru care vă este foarte util să cunoaşteţi teoria celor cinci elemente. După ce pricepeţi fundamentul recomandărilor de mai sus, puteţi alege şi singuri ce simboluri să folosiţi.

Sursa articolului: „Planner Feng Shui pentru succes” de Lillian Too, Pro Editură şi Tipografie, 2006

0 Comments

Leave a Comment