2017/11/19 at 4:07 PM

Terasele şi curţile pavate

Mulţi dintre orăşenii care stau la casă dispun doar de o curte mică în spatele acesteia. Dacă ea este neglijată şi lăsată în paragină, acolo se acumulează foarte multă energie yin. În acest caz, Feng Shui-ul spaţiului respectiv poate fi mult îmbunăţit prin crearea unui spaţiu verde de tip terasă ori curte pavată. Nu uitaţi că niciun spaţiu nu este prea mic pentru implementarea ideilor Feng Shui, aşa încât, chiar dacă nu puteţi avea în curte decât un petic de gazon sau un strat de flori, acestea pot fi amenajate pentru a vă aduce beneficii.

 

Terasa ori curtea respectivă poate fi considerată o extensie a locuinţei, sub cerul liber. Din acest punct de vedere, ea poate sluji la „întregirea“ formei în L a unei case, formă în general nefavorabilă.

 

În acest spaţiu, introducerea unui mic detaliu de Apă va atrage sheng chi-ul (energia dezvoltării) către locuinţă. Încercaţi să amenajaţi o fântână sau un bazin înconjurat de ferigi şi diferite plante decorative cu un frunziş bogat.

 

Terasa voastră poate fi construită şi pe mai multe niveluri, pentru a fi şi mai atrăgătoare din punct de vedere estetic. În cazul în care aveţi spaţiu suficient, puteţi introduce aici o pergolă ori un spalier de care să atârnaţi coşuleţe cu flori. Partea mai apropiată de locuinţă poate avea o zonă pavată, şi un alt element decorativ utilizabil ar fi pietrele ornamentale. Atunci când vă amenajaţi această parte a grădinii, ţineţi cont de locaţia sa raportat la punctele cardinale. De exemplu, dacă se află în sud, vor fi benefice aici plantele cu flori roşii; dacă se află în nord, sunt benefice obiectele ce sugerează elementul Apă; dacă se află în sud-vest sau nord-est, sectoare ale Pământului, pietrişul sau rocile vor fi binevenite aici etc.

 

În cazul în care în spatele terasei sau curţii se află un perete, nu-l acoperiţi cu iederă sau cu viţă-de-vie, mai ales dacă peretele aparţine casei voastre, pentru că plantele agăţătoare vor secătui energia zidului şi vor avea avea astfel efecte negative asupra Feng Shui-ului vostru. Mai curând decoraţi peretele respectiv cu coşuleţe suspendate şi ghivece cu flori.

Chinezii obişnuiesc să dispună vase mari din ceramică în grădinile din curte. Acestea sunt pictate cu simboluri favorabile, pentru a atrage norocul, şi sunt ţinute goale, pentru ca astfel să capteze chi-ul nefast.

 

Amenajarea grătarelor

Dacă vă place să petreceţi timp în aer liber şi aveţi spaţiu suficient, puteţi amenaja în curte sau grădină o arie pavată pentru grătar. Însă, în cazul în care construiţi o asemenea suprafaţă, nu o aşezaţi prea aproape de uşi sau ferestre, pentru că acest lucru ar descuraja intrarea chi-ului pozitiv în casă.

 

Cea mai importantă regulă referitoare la grătare este cea privind colţul unde trebuie amenajate acestea. Locaţiile adecvate sunt în sudul, sud-vestul şi nord-estul grădinii: sudul – pentru că este sectorul ce corespunde Focului, element simbolizat şi de grătar, iar sud-vestul şi nord-estul – pentru că sunt sectoare corespunzând Pământului, element ce este produs de Foc în ciclul elementelor.

 

În niciun caz nu aşezaţi grătarul în colţurile de Metal, pentru că Metalul este nimicit de Foc în ciclul elementelor. În plus, nord-vestul corespunde capului familiei, iar situaţia când în acest sector se află foc este una foarte periculoasă, sugerată prin expresia „foc la poarta raiului“. Utilizarea unei flăcări descoperite în nord-vest ar reprezenta o forţă distructivă, sugerând incendierea cerurilor şi pierderea averii din gospodărie.

 

Dacă nu aveţi un sector potrivit pentru amenajarea grătarului, ar fi mai bine să folosiţi unul portabil, pe care să îl depozitaţi în alt loc după utilizare, pentru a evita riscul amplasării greşite a acestuia.

0 Comments

Leave a Comment