2017/11/19 at 12:31 PM

10 moduri sigure de a spune STOP agoniei şi a reveni la viaţă

1. Regăsiţi-vă vechea personalitate. Renunţaţi la autocompătimire. Dacă plângeţi şi suspinaţi, vărsându-vă oful în tot târgul, el nu se va întoarce. În schimb, faceţi efortul de a vă recăpăta firea atrăgătoare, vivace şi plină de energie. Amelioraţi-vă chi-ul şi, chiar dacă el nu observă, ceilalţi o vor face. Începeţi o nouă viaţă alături de altcineva. Ţineţi minte: faceţi asta pentru VOI, nu pentru el!

2. Depuneţi toate eforturile de a transforma această ocazie într-un nou început. Priviţi situaţia ca pe o cumpănă intervenită cu forţa în viaţa voastră. Nu fiţi pasive, ci luaţi taurul de coarne. Odată conceput un plan de bătaie, veţi fi prea entuziaste pentru a lăsa vreo emoţie negativă să vă imobilizeze. Este bine să vă sfătuiţi cu cineva? Da, dacă aveţi cu cine, NU, în caz contrar. Nu este momentul să vă încredeţi chiar în primul venit. Aveţi grijă cui îi împărtăşiţi cele mai profunde sentimente.

3. Regăsiţi-vă tăria, emanaţi o nouă forţă prin toţi porii. El va observa, şi îl va zgudui. Bărbaţii infideli se hrănesc cu slăbiciunea nevestelor lor, deci fiţi puternice. Eliminaţi la propriu toate lacrimile şi temerile care vă trag în jos. Depuneţi un efort conştient şi concentrat de a crea un chi proaspăt în jurul vostru. Ridicaţi-vă de la pământ şi atrageţi o nouă energie în corp. Haideţi, trageţi adânc aer în piept!

4. Profitaţi de acest moment şi oferiţi-vă un timp de introspecţie. Perioada în care trădarea răneşte cel mai mult este prima oară când aflaţi de ea sau momentele când o bănuiţi, dar nu ştiţi sigur. Odată spulberată orice urmă de îndoială că el vă înşală, veţi descoperi că nu este sfârşitul lumii. După aceea, credeţi sau nu, totul va fi mai bine şi mai uşor de suportat. Aceasta este clipa când trebuie să vă domoliţi furia şi să vă transformaţi suferinţa în înţelegere. Nu vă alimentaţi mânia, ci nutriţi milă pentru bărbatul vostru. Compătimiţi-l pentru că este împins să îşi satisfacă nevoile în afara căsniciei. Dacă reuşiţi acest lucru, veţi fi mai puternice decât el şi vă va fi mult mai uşor să treceţi peste acest hop emoţional. Compasiunea vă va ajuta să rezistaţi.

5. Acordaţi-vă un timp pentru a vă convinge că aventura nu este din vina voastră. Nu trebuie să vă culpabilizaţi. Infidelitatea soţului vostru nu este provocată de nimic ce aţi fi făcut sau nu. Nu îl lăsaţi, pe el sau pe oricine altcineva, să vă spună contrariul. Bărbaţii necredincioşi calcă pe de lături din cauza unor situaţii pe care tot ei şi le creează, deci nu vă simţiţi vinovate. Această schimbare de mentalitate are o importanţă crucială dacă vreţi într-adevăr să vă recuperaţi tăria şi încrederea în voi. Aventura este problema LUI. Aţi făcut şi voi greşeli? Poate că da, toţi le facem. Aţi fi putut să procedaţi altfel în unele cazuri? Bineînţeles! La fel şi el! Când apare infidelitatea, nu se câştigă nimic din căutarea unui ţap ispăşitor, deci mai bine nu încercaţi.

6. După ce luaţi o hotărâre, confruntaţi-vă cu soţul. Este mai bine să rezolvaţi situaţia decât să suferiţi în tăcere. Priviţi-l în ochi şi lăsaţi-l pe el să plece privirea. Probabil aţi decis ce vreţi să faceţi – dacă îl iertaţi şi treceţi mai departe sau dacă îi sugeraţi divorţul, fiind sătule şi dezgustate de minciunile şi scuzele lui. Totuşi, dilema voastră poate să aibă

un final mai fericit dacă sunteţi pregătite să îi oferiţi o a doua şansă. Îi puteţi sugera terapia de cuplu. Mariajele POT fi salvate. Dacă aveţi motive întemeiate să rămâneţi cu el (cele mai bune ar fi că încă îl iubiţi şi nu vreţi să vă supuneţi copiii destrămării căminului), atunci uşuraţi-i revenirea. Deschideţi-i o portiţă prin care să se poată întoarce.

7. Alegeţi-vă cu grijă cuvintele. Dacă spuneţi ceea ce trebuie, bătălia este pe jumătate câştigată. Surprindeţi-vă, pe el şi pe voi înşivă, cu înţelepciunea nou-căpătată. Trebuie să fiţi puternice, însă nu dure; hotărâte, dar nu agresive. Dacă el vă va vedea puternice, dar pline de compasiune, veţi avea mari şanse de a-l convinge să îşi părăsească amanta. Nu folosiţi clipele de împăcare pentru a-l învinovăţi, a-l certa sau a-l înjosi. Nu aveţi de ce să vorbiţi despre durerea voastră sau trădarea lui: el le ştie deja. Este mult mai bine să vă concentraţi asupra tuturor lucrurilor pe care le-aţi pierde dacă aţi pune capăt căsniciei. Nu reacţionaţi disperat. Păstraţi-vă calmul şi tandreţea.

8. Când vă simţiţi în stare, analizaţi-vă opţiunile. În cazul oricărei idile extraconjugale, atâta timp cât soţul minte şi inventează scuze pentru a-şi acoperi urmele, înseamnă că nu doreşte ca aventura să îi pericliteze mariajul. Nu vrea să ştiţi, deci nu vrea să pună capăt căsniciei. Trebuie să înţelegeţi acest fapt atunci când alegeţi o opţiune. Dacă decideţi să închideţi ochii faţă de aventură, puteţi spera că, într-o bună zi, lui îi vor veni minţile la cap. Pregătiţi-vă, însă, şi pentru tristul adevăr că el ar putea să nu se schimbe niciodată, sau, mai rău, că v-ar putea exclude oricând, fără milă, din viaţa lui. Pe de altă parte, dacă adoptaţi calea divorţului, v-aţi putea petrece toată viaţa în singurătate, iar copiii ar putea suferi… sau aţi putea să vă refaceţi viaţa cu succes şi să fiţi mult mai fericite decât acum.

9. În majoritatea societăţilor patriarhale, femeilor li se spune, în general, să „rabde“. Ele tolerează şi acceptă infidelitatea soţilor ca pe un lucru peste care se poate trece. Această atitudine este susţinută din credinţa că, odată şi odată, bărbatul îşi va veni în fire. Dacă decideţi să vă conformaţi şablonului şi mama vă sfătuieşte şi ea să acceptaţi situaţia, atunci faceţi-o, dar cu tărie. Nu este sfârşitul lumii, atâta timp cât voi nu lăsaţi totul să se prăbuşească în jur. Totuşi, faceţi efortul de a deveni independente financiar, pentru ca nevoile voastre de trai să nu rămână, pe viitor, la mila lui. Nu trebuie să trăiţi în umbra lui. Fiţi pe cont propriu. Cine ştie ce vă rezervă viitorul? În plus, multe anchete sociale din Occident sugerează că aventurile rareori au legătură cu iubirea. Ele sunt ceva temporar, puţine sunt cele care rezistă, deci s-ar putea ca sângele rece să fie cea mai bună soluţie în cazul infidelităţii. Între timp, puteţi rearanja Feng Shui-ul locuinţei. Dacă v-ar putea aduce puţină fericire, vouă şi copiilor voştri, determinându-l pe soţul necredincios să se îndrepte, de ce nu?

10. În sfârşit, e bine să înţelegeţi că adulterul nu trebuie neapărat să sfârşească în divorţ. Dar este un semnal important de avertizare că există ceva foarte în neregulă în căsnicia voastră SAU în energia casei. Reacţionaţi pozitiv pe ambele fronturi, şi veţi putea folosi nefericita revelaţie în ajutorul vostru. Emoţional, trebuie să rezistaţi în faţa infidelităţii şi să vă hotărâţi ce puteţi face pentru a vă redresa mariajul. În plus, trebuie să analizaţi foarte atent chi-ul locuinţei şi să aplicaţi toate metodele adecvate pentru a-l face mai armonios şi mai stimulator pentru bunăstarea voastră şi a soţului vostru. Dacă luptaţi cu infidelitatea pe două fronturi simultan, cum aţi putea pierde?

Sursa articolului: Revista “Lumea Fengshui” Nr. 8 Pg. 24

0 Comments

Leave a Comment