2017/11/24 at 7:43 AM

Al şaptelea semn din zodiacul chinezesc este cel al Calului. Aceşti nativi sunt muncitori, talentaţi şi independenţi şi ştiu să se facă apreciaţi, în ciuda nerăbdării lor. Totuşi, trăsăturile esenţiale vor diferi în funcţie de sexul persoanei şi ele pot fi de asemenea potenţate sau modificate de influenţa tulpinii cereşti (elementul corespunzător anului de naştere).

FEMEIA CAL
Mândră, individualistă şi fără astâmpăr, nativa Cal are siguranţa de sine înnăscută ce provine dintr-o veritabilă încredere în valoarea proprie. Este un spirit liber prin excelenţă, ce nu poate fi îngrădit. Priveşte cu suspiciune orice îi pune în pericol independenţa. Nu se lasă păcălită de nimeni şi este extrem de inimoasă, generoasă şi neînfricată.

De obicei, nativa Cal îşi părăseşte căminul de la o vârstă fragedă. Îşi va potoli setea de aventură călătorind în locuri îndepărtate, în căutare de noi experienţe. Nu are stare dacă nu i se permite să-şi urmeze această dorinţă de a hoinări. Are nevoie de multă activitate în jurul ei şi îi place să promoveze diverse cauze, deşi de obicei acest lucru o ţine puţină vreme.

Nativele Cal se mândresc cu principiile lor nobile. Necinstea este de neconceput pentru ele. Nu sunt prefăcute, nici lăudăroase, dar nu fac compromisuri şi pot fi destul de idealiste. Nu le interesează dovezile sclipitoare ale succesului şi îi dispreţuiesc pe cei care îşi apreciază propria valoare în funcţie de accesoriile materiale. Mai curând decât să fie admirate, preferă să fie respectate. Sunt autoritare, dar arareori autocratice.

De asemenea, nu sunt intolerante faţă de punctele de vedere ale celorlalţi. Odată ce s-au hotărât, arareori se mai răzgândesc, aşa încât pot fi dogmatice. Totuşi tăria lor, perseverenţa în orice situaţie dată şi interesul depus atunci când se confruntă cu provocări le permit ca lucrurile să le iasă aşa cum vor.

Femeia Cal de Lemn este încăpăţânată şi critică. Foarte sociabilă, are tendinţa să se autodepăşească şi poate fi egocentrică. Voluntară şi foarte talentată, „galopează” nestăpânită, fără a se concentra pe ceva anume şi fără un adevărat scop. Prin urmare, tinde să-şi consume forţele.

Femeia Cal de Foc este ca un vulcan pe cale să erupă, rebelă şi încăpăţânată. Este plină de contradicţii: naivă şi sofisticată, prietenoasă şi iraţional de sălbatică, lacomă şi generoasă. Totuşi, mulţi oameni o vor găsi interesantă.

Femeia Cal de Pământ are o fire mult mai binevoitoare şi este mult mai calmă decât surata sa de Foc. Este, de asemenea, mai puţin impetuoasă, mai puţin vulcanică, mai puţin egoistă, mai puţin impresionabilă – şi, în mod clar, mai stabilă. Ştie cum să accepte autoritatea şi cum să joace după regulile stabilite. În consecinţă, se va bucura de respect în cariera aleasă şi va fi plăcută de colegi. Este sensibilă şi loială, dar nu uitaţi că totuşi este o nativă Cal şi, dacă doriţi să o cuceriţi, trebuie să faceţi apel la simţul ei pentru aventură.

Femeia Cal de Metal este o nativă Cal ceva mai „îmblânzită”. Se supune normelor şi este serioasă. Face totul aşa cum trebuie şi are grijă să-şi ascundă adevăratele sentimente. Pare să prefere o viaţă mai organizată. Din punct de vedere emoţional, este demnă şi stabilă. Dacă iubiţi o asemenea nativă, fiţi gata să-i toleraţi accesele ocazionale de frenezie.

Femeia Cal de Apă este o învingătoare. Generoasă, sociabilă, încrezătoare, competentă, adaptabilă şi de obicei bucurându-se de reuşită în orice întreprinde, poate totuşi să pară distantă şi rezervată. Nu-i va permite chiar oricui să se împrietenească cu ea şi urăşte pur şi simplu înşelăciunile şi prefăcătoriile. Veţi avea nevoie de răbdare pentru a-i înţelege firea complicată.

Celebrităţi născute în această zodie: Cindy Crawford, Halle Berry, Janet Jackson

BĂRBATUL CAL
Independent, franc şi elocvent, acest nativ este genul sportiv. Iubeşte spaţiile largi exterioare, exerciţiile de fitness şi atletismul. Dă oarecum impresia de neastâmpăr ţinut în frâu, totuşi în public păstrează o imagine aproape elegantă de seriozitate. Nonconformismul său intrinsec îl face totuşi să aibă un comportament ambivalent şi are mereu nevoie să găsească debuşeuri pentru spiritul său agitat.

Este pragmatic, respectă tradiţiile şi convenţiile sociale, totuşi nu poate face abstracţie de firea sa cinstită şi evită subterfugiile şi diplomaţia de culise. Nativul Cal nu este un politician. Spune ce gândeşte, are un orgoliu sănătos şi refuză comportamentul necinstit.

Bărbatul Cal minte arareori; este direct şi franc în tot ceea ce face. Are curajul de a-şi asuma convingerile şi, deşi îi lipsesc fineţea şi rafinamentul, totuşi este o persoană de încredere. Odată ce a promis ceva, vă puteţi baza pe faptul că se va ocupa de ceea ce are de făcut. Este genul de om care vorbeşte puţin şi câteodată pare timid şi modest, dar este atras de strălucire, iar femeile sofisticate şi cochete i se par irezistibile.

Nativii Cal sunt atrăgători, deoarece par virili şi puternici. Atunci când sunt îndrăgostiţi, sunt capabili să facă lucruri nebuneşti şi să ducă lucrurile până la extreme. Nu doar le place să aibă o femeie în viaţa lor, ci se şi îndrăgostesc nebuneşte şi adesea îşi menţin ani întregi pasiunea pentru o femeie. Când, ocazional, cedează unei aventuri de o noapte, sunt chinuiţi de sentimentul de culpabilitate şi adesea îşi mărturisesc infidelitatea.

Bărbatul Cal de Lemn are o părere destul de bună despre propria persoană. Totuşi este un om de valoare, care dă dovadă de talent în diverse domenii. Este îndrăzneţ, chiar nesăbuit şi nu suportă prostia. Adesea, atitudinea lui intolerantă îl duce către autodistrugere, iar insensibilitatea îi poate sabota şansele de succes.

Bărbatul Cal de Foc are o fire aprigă, este iritabil şi temperamental. Mândru şi încăpăţânat, este greu de înţeles şi pare uşor de mâniat. Acest om cu spiritul liber îşi poate pierde cumpătul la cel mai mic semn de dezaprobare, şi adesea relaţiile sale personale au de suferit de pe urma acestui lucru; totuşi este un bărbat interesant şi foarte atrăgător.

Bărbatul Cal de Pământ este mult mai binevoitor din fire şi mai relaxat. Adeseori este inteligent; de asemenea, este un supravieţuitor şi îşi păstrează părerile pentru sine, chiar şi atunci când este încolţit. Este genul care va renunţa în faţa altora, însă pentru a trece peste moment şi a relua lupta mai târziu.

Bărbatul Cal de Metal are o alură demnă. Din punct de vedere emoţional, este stabil; e ambiţios şi puţin cam snob. Se conformează normelor sociale şi se pricepe foarte bine să-şi ascundă sentimentele. Pentru că ţine totul în el, ar putea să clacheze la un moment dat şi să aibă o cădere nervoasă.

Bărbatul Cal de Apă este încrezător, adaptabil, relaxat şi calm. Ca atare, reuşeşte în ceea ce urmăreşte şi se bucură de roadele materiale ale succesului său. Acest nativ este un partener extraordinar de cald şi plăcut. Este de încredere, cinstit, are principii nobile şi este un foarte bun prieten. Poate părea distant, dar are o inimă de aur.

Celebrităţi născute în această zodie: Harrison Ford, Roman Abramovici

0 Comments

Leave a Comment